Τα σπαρακτικά λόγια της κόρης του Θάνου Μικρούτσικου: Κράτησέ μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 18:26 Τα σπαρακτικά λόγια της κόρης του Θάνου Μικρούτσικου: Κράτησέ μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε

Ο συγκινητικός επικήδειος της συζύγου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη

Συγκίνηση και θρήνος στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος που τον αγάπησε μέσα από το έργο του αποχαιρέτησαν σήμερα 30 Δεκεμβρίου τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.

Η τελετή ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο αντίο στον δικό τους άνθρωποι και η σύζυγος του Μαρία Παπαγιάννη αλλά και η μικρή κόρη του, Αλεξάνδρα.

«Και εσύ γελούσες και χόρευες και τραγουδούσες και έλεγες ότι κανένας δεν μπορούσε να σε νικήσει γιατί τα είχες ήδη όλα: τη μουσική σου, την αγάπη, τους φίλους, τα παιδιά σου, το σπίτι μας και εγώ να μην σε χορταίνω ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγός του στον επικήδειο λόγο της.

«Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στον Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε. Σ' αγαπάω», ήταν μερικά από τα λόγια της μικρής του κόρης στον επικήδειο της.

Ο Θάνος Μικρούτσικος υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

πηγή: newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση