Γιατί δεν «παίζει» για Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 12:09 Γιατί δεν «παίζει» για Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Δεν ταιριάζει στο μοντέλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται σχετικά με το πρόσωπο που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μάλιστα, αυτές τις μέρες και με αφορμή το πλαίσιο που ανέφερε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ξεκίνησε και η αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τους τόνους.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιμένει στην υποστήριξη του κ. Παυλόπουλου και έφτασε στο σημείο να ζητάει από το κυβερνών κόμμα και τον πρωθυπουργό «εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους».

Γιατί επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ 

Προσέθεσε δε ως επιχείρημα τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα «την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα». Η απάντηση απο τκυβερνητικές πηγές ήταν σκληρή και αιχμηρή χτυπώντας τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά αφού θύμισε την γνωστη γκάφα του για μη ύπαρξη θαλασσίων συνόρων:

«Ασφαλώς ο Πρόεδρος, όπως και ο εκάστοτε πρωθυπουργός, οφείλει να γνωρίζει ότι η θάλασσα έχει σύνορα». Καταρχάς να θυμίσουμε πως δεν τον είχε ψηφίσει ο νυν πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα είχε τεκμηριώσει το «οχι» του. Από τους λόγους που τότε προέβαλε σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν άπαντες.

Δεν ταιριάζει στο μοντέλο Κυριάκου

Ούτε ο νυν πρόεδρος έγινε Μεταρρυθμιστής, αντιθέτως μάλιστα ευλόγησε τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ στην ενίσχυση του πελατειακού Κράτους. Ούτε είναι ο σύγχρονος ευρωπαιστής που ταιριάζει με το μοντέλο Μητσοτάκη. Σε ότι αφορά δε τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, πολιτικοί παρατηρητές σημείωναν ότι καλό θα είναι να θυμηθούμε τη σκηνή στο ελληνικό προεδρικό μέγαρο με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να ανοίγει όλην τη βεντάλια του αναθεωρητισμού και των διεκδικήσεων της Άγκυρας. Οπότε καλό θα ήταν να μην επικαλούνται, σημείωναν, αυτό το επιχείρημα θεωρώντας το ως ατού του κ. Παυλόπουλου.

Προβληματική θητεία

Σε ότι αφορά δε τα θεσμικά ζητήματα το Δημοψήφισμα του 2015 δεν είναι μακρυά. Τότε οι έλληνες πολίτες κλήθηκαν να συμμετέχουν άρον άρον σε μία διαδικασία με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Μικρός χρόνος ανακοίνωσης με την διεξαγωγή, το «όχι» πριν από το «ναι» και το επίδικο ήταν ένα πολυσέλιδο κείμενο στα Αγγλικά.

Συνεπώς, φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκέφτεται το όνομα Προκόπης Παυλόπουλος και προσανατολίζεται σε μια επιλογή ευρύτερης αποδοχής. Μάλιστα, κάποιους τους ενοχλεί και το γεγονός ότι επιχειρείται να γίνει... παιχνίδι που θα φέρει στην επιφάνεια τα γνωστά σενάρια περί παρασκηνιακής συνεργασίας «Καραμανλικών» με ΣΥΡΙΖΑ, που θα πλαγιοκοπούν τη ΝΔ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση