Επώνυμοι Πατρινοί σε κύκλωμα κοκαΐνης- Τους παρακολουθουσαν τα τηλέφωνα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 11:34 Επώνυμοι Πατρινοί σε κύκλωμα κοκαΐνης- Τους παρακολουθουσαν τα τηλέφωνα

Ιδιοκτήτες γνωστού καφέ σε συνοικία της Πάτρας είναι οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για το κύκλωμα κοκαΐνης μαζί με μία 25χρονη η οποία ήταν η ταμίας.

Ιδιοκτήτες γνωστού καφέ σε συνοικία της Πάτρας είναι οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν για το κύκλωμα κοκαΐνης μαζί με μία 25χρονη η οποία ήταν η ταμίας. Κατά τον δικηγόρο τους Άκη Βαβαρούτα ο ένας αδελφός έχει την καφετέρια, ο άλλος εργαζόταν ως υπάλληλος και ο τρίτος ο οποίος φέρεται ως ο βασικός δράστης δεν έχει σχέση με την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Patras Times συνολικά τους τελευταίους μήνες είχαν διακινήσει 1300 γραμμάρια. Μάλιστα σπάνια συναντούσαν τους πελάτες τους, αφού άφηναν τα ναρκωτικά (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία) σε διάφορες «καβάτζες» ανά την πόλη.

«Το μηχανάκι πόσο πάει;», «η κοπέλα είναι καλή;» είναι ορισμένες από τις φράσεις – κωδικούς που χρησιμοποιούσαν τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Οι διάλογοι και οι συνομιλίες που έχουν αποτυπωθεί από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μετά την άρση του απορρήτου που έγινε έχουν συμπεριληφθεί στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την προανακριτική αρχή.

Η δικογραφία ήδη στα χέρια του Ανακριτική Πατρών, στο κατώφλι του οποίου πέρασαν την Πέμπτη οι τέσσερις συλληφθέντες (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατεγράφησαν τουλάχιστον 1.250 συναλλαγές αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Που «μεταφράζεται» σε διακίνηση ποσότητας άνω των 1.300 γραμμαρίων κοκαΐνης, με το εκτιμώμενο κέρδος, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, να ξεπερνά τις 92.000 ευρώ. Συν την ποσότητα των 47,8 γραμμαρίων κοκαΐνης που κατασχέθηκε, αξίας σχεδόν 4.000 ευρώ. Ο Ακης Βαβαρούτας ισχυρίζεται πως όλα τα παραπάνω είναι υπερβολικά και πως αυτές οι συνομιλίες δεν αφορούν συναλλαγές, ενώ αμφισβήτησε και το ποσό των 92.000 ευρώ!

Ο «μεγάλος» αναλαμβάνει την ευθύνη

Φαίνεται ότι ο φερόμενος και από την αστυνομία ως «εγκέφαλος» της σπείρας, δηλαδή ο 33χρονος αδελφός, είναι εκείνος που ανέλαβε όλη την ευθύνη.

Υποστηρίζοντας,  πως οι υπόλοιποι δεν είχαν καμιά ενεργή σχέση και συμμετοχή με τις δικές του ενέργειες αναφορικά με τη διακίνηση κοκαΐνης. Ενώ για τον εαυτό του, φέρεται να προβάλλει τον ισχυρισμό της απόλυτης εξάρτησής του από τα ναρκωτικά, ως άλλοθι για τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο επικαλείται και το ότι προ μηνός περίπου παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή του, όταν εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικής ουσίας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο παραμένοντας επί μέρες στην εντατική.

Αναφορικά με τα όπλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικρατεί ο ισχυρισμός ότι ναι μεν υπήρχαν στη διάθεσή του, χωρίς όμως να έχει επιχειρηθεί ποτέ η χρήση τους, έστω και απειλητικά.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Για τα δύο μικρότερα αδέλφια του 33χρονου υποστηρίχθηκε στις καταθέσεις πως μοναδική εμπλοκή τους ήταν ορισμένες φορές που τους ζητήθηκε από εκείνον, λόγω προσωπικής του αδυναμίας, να του μεταφέρουν κάποια από τις ποσότητες, χωρίς όμως να έχουν ακριβή γνώση. Ενώ αναφορικά με την 24χρονη που συνελήφθη ως «αποθηκάριος», υποστηρίζεται πως απλώς διατηρεί σχέση με τον 33χρονο και ότι ενεπλάκη επειδή ο ίδιος έκρυψε 42 γραμμάρια κοκαΐνης στο αυτοκίνητό της που είχε ξεμείνει από μπαταρία και παρέμενε ακινητοποιημένο.

Πηγή: Patras Times

Προσαρμοσμένη αναζήτηση