Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο οπαδός που έπεσε νεκρός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2020 12:16 Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο οπαδός που έπεσε νεκρός

Θλίψη στη Βουλγαρία και τη Φιλιππούπολη έχει προκληθεί από τον σοκαριστικό θάνατο του 28χρονου οπαδού της Μπότεφ Τόσκο Μποτζατζίτσκι.

Θλίψη στη Βουλγαρία και τη Φιλιππούπολη έχει προκληθεί από τον σοκαριστικό θάνατο του 28χρονου οπαδού της Μπότεφ Τόσκο Μποτζατζίτσκι, όταν μαζί με άλλους ομοεθνείς του δέχθηκε επίθεση από οπαδούς στη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκαν για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ (δείτε εδώ).

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Βουλγαρίας Novinite, ο 28χρονος ήταν από τα σημαίνοντα στελέχη των οργανωμένων οπαδών της Μπότεφ του Πλόβντιβ, οι οποίοι και είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι σύνδεσμοι οπαδών της ομάδας, αλλά και η ίδια η διοίκηση της Μπότεφ έχουν ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που οδήγησαν στον θάνατο τον 28χρονο οπαδό. Παράλληλα σημειώνεται ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από 15 συλλήψεις για το περιστατικό.

Για τον θάνατο του 28χρονου εξέδωσαν ανακοινώσεις οι σύνδεσμοι όλων των μεγάλων ομάδων της γειτονικής χώρας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λέφσκι), καταδικάζοντας το περιστατικό, ενώ οι ανακοινώσεις επισημαίνουν το γεγονός ότι κατά την επίθεση που δέχθηκαν οι οπαδοί της Μπότεφ χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, κάτι που θεωρείται unfair στον οπαδικό κώδικα.

Το περιστατικό

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, Ο 28χρονος βρισκόταν χθες στις 16:30, μαζί με ακόμα εννιά Βούλγαρους οπαδούς της Μπότεφ Πλόβντιβ, σε γνωστή καφετέρια στην οδό Μαρία Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ενώ οι 10 Βούλγαροι, οι οποίοι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του Άρη, έπιναν καφέ, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς.

Οι κρανοφόροι, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, άρχισαν να χτυπούν τους Βούλγαρους. Δύο από αυτούς έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας τον δρόμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο. Εκείνη την ώρα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, περνούσε αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, η οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον 28χρονο και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ την έρευνα για την πολύ σοβαρή υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Βορείου Ελλάδος. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα επιθέσεων χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Voria

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προσαρμοσμένη αναζήτηση