Η πρώτη φωτογραφία στο Λευκό Οίκο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 22:29 Η πρώτη φωτογραφία στο Λευκό Οίκο

Το πρωθυπουργικό ζεύγος έφθασε με 10 λεπτά καθυστέρησης λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης

Στο κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα συναντούν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ

Το πρωθυπουργικό ζεύγος έφθασε με 10 λεπτά καθυστέρησης λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης

Αφού έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ελληνα πρωθυπουργό κινήθηκαν στο οβάλ γραφείο όπου έγιναν οι πρώτες δηλώσεις.

Σε λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρόεδρος θα έχουν διμερή συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Σημειώνεται πως στη συνάντση από αμερικανικής πλευράς θα είναι παρών, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ. Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο και η υπογραφή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.

πηγή:thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση