Δολοφονία Βούλγαρου φιλάθλου: Στη φυλακή ο 24χρονος οπαδός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 20:50 Δολοφονία Βούλγαρου φιλάθλου: Στη φυλακή ο 24χρονος οπαδός

Προφυλακίστηκε ένας από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Βούλγαρου φιλάθλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, στη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ οπαδών την περασμένη Κυριακή, πριν από τη διαξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Αρη - Παοκ, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές ο 24χρονος συλληφθείς, ενώ ο συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση, ηλικίας 26 ετών, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μέχρι τη διαξαγωγή της δίκης.

Το περιστατικό

Ο 28χρονος φίλαθος απο τη Βουλγαρία βρισκόταν μαζί με ακόμα εννιά Βούλγαρους οπαδούς της Μπότεφ Πλόβντιβ, σε γνωστή καφετέρια στην οδό Μαρία Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ενώ οι 10 Βούλγαροι, οι οποίοι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του Άρη, έπιναν καφέ, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς.

Οι κρανοφόροι, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, άρχισαν να χτυπούν τους Βούλγαρους. Δύο από αυτούς έπεσαν στο έδαφος τραυματισμένοι, ενώ ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει διασχίζοντας τον δρόμο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κρανοφόροι τον πρόλαβαν, τον χτύπησαν και τον άφησαν στο οδόστρωμα αιμόφυρτο. Εκείνη την ώρα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, περνούσε αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, η οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον 28χρονο και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ποιος ήταν ο 28χρονος

Ο 28χρονος ήταν από τα σημαίνοντα στελέχη των οργανωμένων οπαδών της Μπότεφ του Πλόβντιβ, οι οποίοι και είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Για τον θάνατο του 28χρονου εξέδωσαν ανακοινώσεις οι σύνδεσμοι όλων των μεγάλων ομάδων της γειτονικής χώρας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λέφσκι), καταδικάζοντας το περιστατικό, ενώ οι ανακοινώσεις επισημαίνουν το γεγονός ότι κατά την επίθεση που δέχθηκαν οι οπαδοί της Μπότεφ χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, κάτι που θεωρείται unfair στον οπαδικό κώδικα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση