Εγκατέλειψε τον σκύλο στο μπαλκόνι του σπιτιού της

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 11:21 Εγκατέλειψε τον σκύλο στο μπαλκόνι του σπιτιού της

Γείτονες και Πυροσβέστες έσωσαν το άτυχο ζώο...

Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινότητα Κολιρίου με την εγκατάλειψη δεσποζόμενου ζώου στην βεράντα μιας διώροφης οικίας για περισσότερες από δέκα ημέρες, καθώς η ιδιοκτήτρια της οικίας και του σκύλου απουσίαζε λόγω προσωπικών της υποχρεώσεων στην Αθήνα, εγκαταλείποντας το τετράποδο χωρίς τα απαραίτητα προκειμένου να μπορέσει να ζήσει.

Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι, όταν ύστερα από ανώνυμη καταγγελία κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν λύση και να φροντίσουν το σκυλί που για μέρες ταλαιπωρούνταν χωρίς φαγητό και νερό, κλειδωμένο στο μπαλκόνι. Το ζώο όπως αποδείχθηκε είχε τεράστια ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, όντας άρρωστο και υποσιτισμένο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, λαμβάνοντας την αναφορά από τους ανθρώπους του, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου σε σπίτι. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, ενημέρωσαν από πλευράς τους όλα όσα έκαναν προκειμένου το τετράποδο να λάβει τη φροντίδα που πρέπει. Με σκαλωσιά ανέβηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, βλέποντας πως το ζώο δεν είχε νερό και φαγητό και πατούσε επάνω στις ακαθαρσίες του. Επιπλέον, το ζώο δεν διέθετε κατάλυμα στο μπαλκόνι, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες να αγγίζουν ακόμα και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Ύστερα από κοντινή οπτική επαφή του ζώου με τους πυροσβέστες, παρατηρήθηκε πως το ζώο βρισκόταν σε άγρια κατάσταση και είχε πληγές σε αυτιά και κορμί, με το μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός του να έχει φύγει και να είναι υποσιτισμένο σε τέτοιο βαθμό που τα οστά και τα κόκκαλά του ήταν ορατά.

Μαρτυρίες γειτόνων

Όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες γειτόνων, το ζώο εδώ και αρκετές ημέρες γάβγιζε συνεχώς και δεν είχε σταματήσει να κλαίει και να ουρλιάζει, μην επιτρέποντας και στους κατοίκους στο σημείο εκείνο να ησυχάσουν μέρα και νύχτα.

Φροντίδα στο τετράποδο

Το ταλαιπωρημένο ζώο φρόντισε εν τέλει η πυροσβεστική υπηρεσία, τοποθετώντας σε πρώτη φάση φαγητό και νερό, ενώ ύστερα από συνεχείς προσπάθειες ήρθαν οι αρχές σε επικοινωνία αργά χθες το απόγευμα με την κηδεμόνα του ζώου, την οποία και ενημέρωσαν πως πρέπει να δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου με το βιβλιάριο και όλα τα έγγραφα του ζώου προκειμένου να δώσει κατάθεση μιας και πρόκειται για πράξη που τιμωρείται παραδειγματικά από το νόμο ως κακοποίηση ζώου.

Να γίνει παράδειγμα!

Το περιστατικό αυτό οφείλει να θορυβήσει τον κόσμο αλλά και το δήμο, καθώς τα ζώα είναι όντα με ψυχή και καρδιά. Εδώ και τώρα πρέπει να παρθεί κάποιο ριζικό μέτρο από το δήμο και όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να επιτευχθεί η διακοπή της κακοποίησης των ζώων, δεσποζόμενων και μη.

Πηγή: patrisnews.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση