Ληστεία 4,2 εκατ. στην Καβάλα: Τα λάθη που οδήγησαν στην εξιχνίασή της - Τα φιμέ τζάμια και τα κινητά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 13:46 Ληστεία 4,2 εκατ. στην Καβάλα: Τα λάθη που οδήγησαν στην εξιχνίασή της - Τα φιμέ τζάμια και τα κινητά

Όλο και περισσότερες είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της κλοπής των 4,2 εκ ευρώ από τις εγκαταστάσεις εταιρίας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το proininews.gr, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στο πρόσωπο «κλειδί» της υπόθεσης, τον (πρώην) διευθυντή της εταιρίας σεκιούριτι.

Ο πρώην διευθυντής πριν από έναν χρόνο κατήγγειλε υποτιθέμενη απαγωγή και ληστεία.

Από την πρώτη στιγμή οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν όλες τις σύγχρονες μεθόδους για να βρουν στοιχεία και να αμφισβητήσουν όσα κατατέθηκαν από τον προφυλακισμένο σήμερα άνδρα. Εκτός από τις ακροάσεις τηλεφώνων και σαρώσεις επί συσκευών κινητών, ο διευθυντής της σεκιούριτι φέρεται να ήταν για μήνες υπό σχεδόν 24ωρη παρακολούθηση.

Έτσι αποδείχθηκαν και οι στενές σχέσεις του με τους άλλους δύο κατηγορούμενους. Ένας εκ των οποίων ομολόγησε ότι ήταν συνεργός στην πράξη κι υπέδειξε στις αρχές που είχαν θαφτεί τα περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με όσα λένε οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση, λάθος του διευθυντή ήταν το ότι λίγες μέρες πριν την καταγγελία του υποτιθέμενου περιστατικού τοποθέτησε φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητό του. Άσχετα από το πώς δικαιολόγησε την ενέργεια στους αστυνομικούς, ο λόγος ήταν προφανής.

Το αυτοκίνητο του χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των χρημάτων από το κτήριο της εταιρείας σεκιούριτι έως το σημείο που αυτά κρύφτηκαν. Λέγεται, αν και προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, ότι εντός του ίδιου οχήματος οι αρχές βρήκαν DNA του κατηγορούμενου που τελικά ομολόγησε τη συνέργεια στην πράξη. Οι έρευνες, σύμφωνα με το proininews.gr, οδήγησαν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ρόλο στην υπόθεση έπαιξε και ο επαγγελματίας- ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων στα Αμισιανά.

Η Αστυνομία αμέσως απευθύνθηκε στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Τις ώρες μετά την καταγγελία της κλοπής (Ιανουάριος του 2019) η Αστυνομία έλεγξε με τη διαδικασία της σάρωσης περισσότερα από 200 κινητά. Ήθελε να βρει που ήταν οι κάτοχοι τους την ώρα του υποτιθέμενου περιστατικού. Τέτοια μαζική σάρωση συσκευών δεν συνηθίζεται. Όπως επίσης δεν συνηθίζεται η με σχετική διάταξη άδεια άρσης απορρήτου και ακρόασης για διάστημα μηνών τουλάχιστον 10 συσκευών κινητών τηλεφώνων!

Οι αρχές άκουγαν διάφορες συνομιλίες πιθανών δραστών προσπαθώντας να βρουν τι ακριβώς είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί. Κι ενώ αρχικά η επιχείρηση στο συνεργείο αποκάλυψε ένα σχετικά μικρό χρηματικό ποσό, για το οποίο ο 64χρονος δικαιολογήθηκε, όλα άλλαξαν όταν στο οικόπεδο έφθασε σκαπτικό μηχάνημα.

Τότε ο 64χρονος λέγεται ότι κλονίστηκε και τελικά υπέδειξε που είχαν κρυφτεί και θαφτεί τα περισσότερα χρήματα. Το μόνο μυστήριο που δεν λύθηκε ακόμη είναι αυτό των χρημάτων που δεν βρέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αναφέρονται με διαφορετικές περιγραφές στο θέμα. Το σημείο είναι επιβαρυντικό και για τους τρεις. Δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα και οι τρεις να επανέλθουν με νέες εξηγήσεις στις ερωτήσεις που πλέον τίθενται από τις δικαστικές αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων θα επιδιώξουν την αποφυλάκιση κυρίως του πατέρα και του γιου με τα εξής επιχειρήματα: Ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ αυτός υπέδειξε στους αστυνομικούς που ήταν κρυμμένα τα περισσότερα χρήματα. Ο γιος επιμένει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη και γνώση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση