Η Ντόρα οργισμένη με το Βερολίνο: Απρέπεια, να δώσει εξηγήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 14:09 Η Ντόρα οργισμένη με το Βερολίνο: Απρέπεια, να δώσει εξηγήσεις

Η Ντόρα οργισμένη με το Βερολίνο- Απρέπεια, να δώσει εξηγήσεις που μας "έκοψε" από την διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη

Η άρνηση του Βερολίνου να αποδεχθεί το ελληνικό αίτημα να συμμετέχει η Αθήνα στην διεθνή διάσκεψη για την Λιβύη προκάλεσε την οργή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για απρέπεια και ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις από το Βερολίνο. Μιλώντας στον Αντ1, η κ. Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να εκβιάζει την Γερμανία και η Μέρκελ υποκύπτει...και οτι αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα απουσιάζει από την Διάσκεψη, ενώ έριξε τα βέλη της και στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχαίρει με αυτό που συνέβη.

Τα σχόλια της Ντόρας Μπακογιάννη στο twitter

Το ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη για την Λιβύη είναι λάθος, και είναι διπλωματική και πολιτική απρέπεια εκ μέρους της Γερμανίας. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

 

 

Η Γερμανία, που παίζει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και μάχεται υπέρ του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, δεν μπορεί για τα όποια συμφέροντα της να εξαιρεί την χώρα μας από μια τέτοια διάσκεψη που μας αφορά άμεσα.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Ερντογάν έχει εργαλειοποιήσει το προσφυγικό φαίνεται να έχει πολιτικό αποτέλεσμα και σε χώρες όπως η Γερμανία.

Το ότι η αντιπολίτευση πανηγυρίζει ότι δεν θα συμμετέχουμε με λυπεί. Η χθεσινή δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιεικώς απαράδεκτη. Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που κυβέρνησε μέχρι πρόσφατα να είναι πιο σοβαρό.

 

 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση