Μητσοτάκης: “Βέτο για την Λιβύη αν…”! LIVE η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 19:44 Μητσοτάκης: “Βέτο για την Λιβύη αν…”! LIVE η συνέντευξη του πρωθυπουργού

Την πρώτη συνέντευξή του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει εφ΄όλης της ύλης στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ σε μία συνέντευξη μέσα από το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για  Σακελλαροπούλου - θα συμβάλλει στη νέα εποχή της χώρας

H πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης αφορούσε την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. «Συγκεντρώνει εξαιρετικά στοιχεία συμβολικά και είναι πολύ σημαντική προσωπικότητα. Αλλά και πίσω από το σύμβολο είναι ένα πρόσωπο με ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι ένα πρόσωπο μη κομματικό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόσωπο μη πολιτικό. Εχει χειριστεί πολύ σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων. Κατά συνέπεια έχει πολιτική άποψη πολύ σημαντική και μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς. Συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω». Πρόσθεσε μάλιστα πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου «είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και πολύ ζεστός άνθρωπος» αναφερόμενος και στην σελίδα της στο Facebook. 

Για Παυλόπουλο - ήταν ένας καλός ΠτΔ

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε γιατί δεν προέκρινε την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.Ο πρωθυπουργός απέκρουσε την κριτική που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι άργησε να ανακοινώσει την επιλογή του, λέγοντας ότι το έκανε νωρίτερα από ό,τι είχε υποχρέωση, απάντησε ότι ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ένας καλός πρόεδρος.

«Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου να μην τον ψηφίσω το 2015. Το 2020 δεν είναι το 2015 και δεν είμαι στην ίδια θέση. Είμαι πρωθυπουργός. Τον σέβομαι και τον τιμώ, ήταν καλός πρόεδρος, σταθμίζοντας στα δεδομένα επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου. Δεν επέλεξα γιατί είναι γυναίκα, αλλά και γιατί ήταν γυναίκα. Δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε κορίτσι μπορεί να λέει γιατί "όχι και γω". 

Για το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

   Υπήρξαν επιχειρησιακά ζητήματα που δεν σχετίζονται με την άσκηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό που οδήγησαν στην απόφαση για επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Τόνισε πως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν χρειάζονται.

«Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα πριν έξι μήνες δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γι'αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω» ανέφερε.

Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω».

«Οι νέες μεταναστευτικές δομές θα γίνουν», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.

Για αξιολόγηση υπουργών

Δεν θα δείτε άμεσα ανασχηματισμό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με αφορμή το νέο υπουργείο.

“Είμαστε στον πρώτο γύρο της αξιολόγησης, δεν επίκειται ανασχηματισμός άμεσα, αλλά όταν γίνει εννοείται ότι θα ληφθεί υπόψιν η πρώτη αξιολόγηση. Κοιτάξτε: Στις δύο κίτρινες αποβάλλεται κάποιος, αν και υπάρχει και η απευθείας κόκκινη. Δεν είναι πάντως στις προθέσεις μου ένας ανασχηματισμός”.

 “Βέτο για τη Λιβύη”

Κακώς δεν προσεκλήθη η Ελλάδα στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη, είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η χώρα είναι παράγοντας σταθερότητας και προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη αν δεν ανακληθεί η συμφωνία με την Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα ασκήσει βέτο και στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε. Είπε πως έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ , έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και θα μιλήσει και αύριο με την γερμανίδα καγκελάριο.

Δείτε live: 

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού είχε δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω»

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση