Ο στρατός της Λιβύης ευχαριστεί την Ελλάδα που κρατά τον Χαφτάρ ασφαλή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 09:15 Ο στρατός της Λιβύης ευχαριστεί την Ελλάδα που κρατά τον Χαφτάρ ασφαλή

Σε μία φωτογραφία έβαλαν τον στρατάρχη μπροστά από την ελληνική σημαία.

Ο λίβυος Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και ο LNA (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) ανέβασε μια σειρά από tweets για να ευχαριστήσει την Ελλάδα που κρατά ασφαλή τον στρατάρχη.

Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί στις 10:30 με τον Νίκο Δένδια και στις 13:00 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ένα tweet, μάλιστα, η φωτογραφία του στρατάρχη έχει μπει μπροστά από την ελληνική σημαία.

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης έχει αναρτήσει και φωτογραφίες  από την άτυπη χθεσινή πρώτη συνάντηση του Χαλίφα Χαφτάρ με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σε ένα από τα tweets o LNA γράφει: «Στάσου δίπλα μου σήμερα, την ώρα της ανάγκης μου και θα σταθώ δίπλα σου για πάντα».

Μητσοτάκης για συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Θα ασκήσουμε βέτο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που έδωσε χθες στον Αντώνη Σρόιτερ, αναφέρθηκε στη διάσκεψη στο Βερολίνο για την Λιβύη, στην οποία δεν είναι καλεσμένη η Ελλάδα.

«Κακώς δεν προσκληθήκαμε στο Βερολίνο. Βεβαίως η Ελλάδα ποτέ δεν συμμετείχε στη διαδικασία του Βερολίνου. Από το 2015 δεν μας προσκαλούν στη διάσκεψη στο Βερολίνο. Η κυβέρνηση τότε είχε αδιαφορήσει και αυτή την κατάσταση κληρονομήσαμε εμείς» είπε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η Ελλάδα να αποδεχτεί λύση με μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας. «Θα ασκήσουμε βέτο πριν καν φτάσει στο Συμβούλιο Κορυφής η συμφωνία για τη Λιβύη» τόνισε.

Επιπλέον, είπε πως έχει αποστείλει επιστολές στην ΕΕ, έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κ. Μέρκελ και θα μιλήσει και (σήμερα) με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Τουρκία προκαλεί, επειδή απομονώνεται» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρούς συμμάχους». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «παρά την όξυνση τα κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία εξακολουθούν να είναι ανοιχτά. Στην Χάγη θα πάμε μόνο για υφαλοκρηπίδα.  Δεν συζητάμε με τους Τούρκους ανύπαρκτα ζητήματα».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση