Διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: «Σφίγγες» οι σύζυγοι των δύο θυμάτων, τι κατέθεσαν στους αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 09:23 Διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη: «Σφίγγες» οι σύζυγοι των δύο θυμάτων, τι κατέθεσαν στους αστυνομικούς

Πόλεμος συμμοριών του Μαυροβουνίου και εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, βλέπουν οι Αρχές.

Κουβέντα δεν πήραν οι Αρχές από τις συζύγους των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ σε ταβέρνα στη Βάρη, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τον Ant1, όχι μόνο δε δίνουν στοιχεία για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη διπλή μαφιόζικη επίθεση, αλλά έφτασαν σε σημείο να πουν ότι δε θυμούνται πού έμεναν οι άνδρες τους στην Αθήνα, όπου ζούσαν τους τελευταίους τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Αυτό που είπαν είναι ότι, είχαν έρθει στην Ελλάδα για να περάσουν τις γιορτές οικογενειακά και πως δεν ήξεραν την περιοχή ούτε και τη διεύθυνση όπου έμεναν. Ανέφεραν, επίσης ότι, οι μετακινήσεις τους γίνονται με διερχόμενα ταξί και όχι μέσω κάποιας εταιρείας.

Η μία από τις δύο είπε ότι δεν γνώριζε αν ο άνδρας της ήταν φυγάς, ενώ και οι δύο δήλωσαν πλήρη άγνοια για τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους ή την εμπλοκή τους σε οργανωμένα κυκλώματα.

Μία πιστωτική κάρτα, κλειδιά και χαρτονομίσματα εντοπίστηκαν πάνω και στους δύο άνδρες.

Όπως έγινε γνωστό, πάντως, σε βάρος των δύο δολοφονηθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από την Interpol. Σύμφωνα με αυτά τα εντάλματα, οι δύο ήταν ενεργά μέλη και είχαν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, σερβικά Μέσα αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στα Βλάχικα της Βάρης σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Σε κάθε περίπτωση, στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 20 κάλυκες των 9 χιλιοστών, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Πυροβολισμοί στη Βάρη: Ποια είναι τα θύματα

Τα θύματα, ήταν διεθνώς καταζητούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι», σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για έναν 44χρονο Σλοβένο και έναν συνομήλικό του από το Μαυροβούνιο που, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, μετά από την έκδοση «Ερυθράς Αγγελίας» από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου.

Το χρονικό της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Βάρη

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου σε ταβέρνα στην Βάρη όπου τα δυο θύματα γευμάτιζαν με τις οικογένειες τους. Ξαφνικά 4 άνδρες μπούκαραν μέσα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Αμέσως κατευθύνθηκαν στο συγκεκριμένο τραπέζι και χωρίς να χάσουν χρόνο άνοιξαν πυρ για να εκτελέσουν τους δυο άντρες. Οι πυροβολισμοί που έπεσαν ήταν πολλοί ενώ όλοι όσοι ήταν εκεί έπεσαν και κρύφτηκαν κάτω από τα τραπέζια ουρλιάζοντας από τον τρόμο.

Μόλις οι πιστολέρο ολοκλήρωσαν την αποστολή τους έφυγαν από την ταβέρνα και μπήκαν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, σύμφωνα με την μαρτυρία, και έγιναν καπνός.

Ο κόσμος που είχε κρυφτεί, βγήκε σιγά - σιγά από τα τραπέζια που είχε μπει για να καλυφθεί και τότε είδαν αίματα παντού και τα θύματα κάτω.

Η αστυνομία, έχει εντοπίσει περισσότερες από είκοσι κάλυκες στο σημείο. Παράλληλα, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στα πόδια η σύζυγος του ενός θύματος, η οποία νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση