Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος νταής δολοφόνος των Μοιρών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 13:12 Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος νταής δολοφόνος των Μοιρών

Ο 51χρονος μετά την απολογία του πήρε τον δρόμο για τη φυλακή ενώ βαρύνεται με πολλές κατηγορίες.

Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Ηρακλείου, ο 51χρονος από τον Ζαρό, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 15 Ιανουαρίου, πυροβόλησε και σκότωσε στις Μοίρες Ηρακλείου έναν 79χρονο και τραυμάτισε την 65χρονη σύζυγο του θύματος.

Ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτικών Αρχών με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε νωρίς το πρωί, κάτω από άκρα μυστικότητα και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του θύματος.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια - Προσήχθη ο 50χρονος

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, στις 10 το πρωί, ο 50χρονος, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Κώστα Χατζάκη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Μοίρες.

Ο 50χρονος παρουσιάζεται ενώπιον του Ανακριτή μετά την διήμερη προθεσμία που πήρε την περασμένη Παρασκευή από τον Εισαγγελέα.

Παρών στα δικαστήρια, και ο ανήλικος εγγονός του θύματος, ο οποίος είναι συγκλονισμένος από τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης. "Αν του έλεγα μία κουβέντα παραπάνω θα είχε πυροβολήσει και εμένα. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, προσπάθησα να βοηθήσω τη γιαγιά μου που ήταν μέσα στα αίματα, την έβαλα στο σπίτι, κλείδωσα και κάλεσα το ασθενοφόρο", είπε στους δημοσιογράφους.

Μέλη της οικογένειας του άτυχου Κώστα Χατζάκη
Μέλη της οικογένειας του άτυχου Κώστα Χατζάκη
εγγονός θύματος
εγγονός θύματος
Οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος, Φραγκίσκος Λαμπρινός και Γιάννης Στειακάκης
Οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος, Φραγκίσκος Λαμπρινός και Γιάννης Στειακάκης

Η μαρτυρία που σοκάρει 

Αναίτια επίθεση" από τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Κώστα Χατζάκη στις Μοίρες, αναφέρει ότι δέχτηκε πριν λίγο καιρό, μια γυναίκα που βρέθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο και μάλιστα συνομίλησε με τον γιο του θύματος.

Η κ.Τατιάνα, που διαμένει στην Αγία Βαρβάρα, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Πριν δύο μήνες μπήκα σε ένα βιβλιοπωλείο για να βγάλω μερικές φωτοτυπίες. Αυτός ο άνθρωπος άρχισε να μου μιλά άσχημα. Με ρωτούσε" από πού είσαι"και" τι κάνεις εδώ" και μετά άρχισε να με βρίζει. Προσπάθησε μάλιστα να με δείρει μέσα στο βιβλιοπωλείο! Πήγα στο Αστυνομικό τμήμα Μοιρών. Ήθελα να κάνω μήνυση. Με είδαν που ήμουν σε άσχημη κατάσταση, νευριασμενη και μου είπαν ότι μπορώ να περάσω κάποια άλλη στιγμή - για δύο μήνες ισχύει ότι μπορώ να κάνω μήνυση. Φαινόταν πολύ επικίνδυνος. Μου επιτέθηκε στα καλά καθούμενα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ήταν μεθυσμένος. Δεν είναι σωστά όλα αυτά. Σκότωσε έναν άνθρωπο. Έκανε βολτα με ένα πιστόλι".

Να σημειωθεί ότι ο γιος του θύματος, την ευχαρίστησε για την παρουσία της στα Δικαστήρια και της τόνισε: "Μην φοβάσαι τίποτα"!

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ www.ekriti.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση