Viral η κούπα της Σακελλαροπούλου - Ποια απεικονίζεται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 15:15 Viral η κούπα της Σακελλαροπούλου - Ποια απεικονίζεται

Viral έχει γίνει φωτογραφία με την κούπα που της εκλεγμένης Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

Οι χρήστες των social media εντόπισαν την κούπα της κυρίας Σακελλαροπούλου πάνω στην οποία υπάρχει η φωτογραφία με τη αμερικανίδα Δικαστή Ruth Bader Ginsburg.

 

 

Ποια είναι όμως η Δικαστής Ginsburg την οποία προφανώς η εκλεγμένη πρόεδρος της Δημοκρατίας θαυμάζει;

Οι αμερικανοί την λατρεύουν. Είναι μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και στα 83 της, η  RBG, όπως την αποκαλούν (Ruth Bader Ginsburg) δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς κάποιος να της ζητήσει μια... selfie! Αγαπά την όπερα και κατατάσσεται συχνά ως μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου.

Έγινε μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1993 από τον Μπιλ Κλίντον και είναι μια από τις τρεις γυναίκες του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Είναι γνωστή για τις φλογερές φιλελεύθερες διαφωνίες της και την άρνησή της να παραιτηθεί από την θέση της. Κατά τη διάρκεια τριών ξεχωριστών συνεντεύξεων που διεξήχθησαν τον Ιούλιο του 2016, επέκρινε τον τότε υποψήφιο Ρεπουμπλικανικό για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τρούμπ, λέγοντας στους The New York Times και στο Associated Press ότι δεν θα ήθελε να σκεφτεί την πιθανότητα μιας διακυβέρνησης Τραμπ. Μάλιστα είχε αστειευτεί λέγοντας πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σκεφτόταν να μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια της.

Το 2018, εξέφρασε την υποστήριξή της για το κίνημα  #MeToo κίνημα, το οποίο ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλούν για τις εμπειρίες τους από τη σεξουαλική παρενόχληση. Τότε είχε πει σε ένα ακροατήριο: "Είναι ώρα. Για τόσο καιρό οι γυναίκες ήταν σιωπηλές νομίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσατε να κάνετε γι 'αυτό, αλλά τώρα ο νόμος είναι στην πλευρά των γυναικών ή των ανδρών που αντιμετωπίζουν παρενόχληση και αυτό είναι καλό. Μάλιστα είχε αναφερθεί στις δικές της εμπειρίες σχετικά με τις διακρίσεις λόγω φύλου αλλά και στη σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένης μιας εποχής που ένας καθηγητής χημείας της στο Cornell προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανταλλάξει τα αποτελέσματα των εξετάσεις με σεξ.

Με το αυστηρό ύφος και τα μαλλιά πάντα κότσο, το πρόσωπό της έγινε πορτρέτο σε τσάντες θαλάσσης, σε αγκράφες, σε κονκάρδες, σε μπλουζάκια, σε άλμπουμ για παιδιά αλλά και σε φλυτζάνια του καφέ. Το στυλ της: γάντια από λεπτή δαντέλα, μεγάλα σκουλαρίκια και κομψά ρούχα.

Το μυστικό της μακροβιότητας της ονομάζεται Bryant Johnson, ο προσωπικός της γυμναστής, με τον οποίο αθλείται δύο φορές την εβδομάδα. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση