Σεισμός στην Κάρπαθο: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 18:47 Σεισμός στην Κάρπαθο: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Καμία σχέση με την Τουρκία δεν έχει ο σεισμός 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κάρπαθο στις 5.38 το απόγευμα, δήλωσε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο προωθημένο Ελληνικό τόξο νότια της Ρόδου και της Καρπάθου και ήταν ένα γεγονός “άπαξ και πέρασε” πρόσθεσε ο κ. Λέκκας που ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός.

Ο σεισμός έγινε στις 5.38 και το μέγεθός του είναι 5,2 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό του βάθος σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση είναι τελικά 23,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του είναι στον θαλάσσιο χώρο 104 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στις 5.57 έγινε μετασεισμός 3,4 ρίχτερ στο ίδιο επίκεντρο στις 6.09 άλλος ένας μεγέθους 3,8 ρίχτερ και ένας 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 6.12. Σήμερα ήταν μια έντονη ημέρα από πλευράς σεισμών στον ελληνικό χώρο. Το πρωί έγινε σεισμός 3,8 ρίχτερ στην Αταλάντη και νωρίτερα έγινε σεισμός 3,7 ρίχτερ στην Ζάκυνθο.

Ο σεισμός των 5,2 ρίχτερ έγινε ελάχιστα αισθητός, παρά το μεγάλο μέγεθος του. Αισθητός έγινε κυρίως στη Κάρπαθο, την Κάσο και τη Ρόδο χωρίς πάντως να σημειωθούν ζημιές ούτε και ιδιαίτερη ανησυχία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση