Κικίλιας: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 12:38 Κικίλιας: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού

«Είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό»

Για το θέμα του κοροναϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποιο περιστατικό στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», δήλωσε ο υπουργός στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού για τον ιό της Κίνας.

Όπως είπε για τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο υπουργός συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες και  επισήμανε ότι το Υπουργείο θα ανακοινώσει αμέσως αν υπάρξει κρούσμα.

Όπως εξήγησε δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο ιός δεν θα φτάσει στην Ελλάδα, καθώς όπως λένε οι επιστήμονες με το νόμο των πιθανοτήτων ο κορωνοϊός ενδέχεται να έρθει και στην χώρα μας.

Σημείωσε, επίσης, ότι 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από την εποχική γρίπη.

Τέλος, αποκάλυψε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών  Κλινικών, ώστε από αύριο να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση