ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Ο καφές Φλαμπουράρη-Γείτονα τους έφερε πιο κοντά;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 13:13 ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ: Ο καφές Φλαμπουράρη-Γείτονα τους έφερε πιο κοντά;

Εκτός από τις κοινές επαγγελματικές καταβολές έχουν και οι δύο ένα κοινό χαρακτηριστικό

Όλα τα λεφτά τους θα έδιναν πολλοί για να κάθονται δίπλα στο τραπέζι του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Κώστα Γείτονα και να ακούν σιωπηλά τι λένε. Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το ραντεβού των δύο, ο καφές τους όχι μόνο δεν λέει να «κρυώσει» αλλά ξεχειλίζει από φήμες, πληροφορίες και σενάρια.

Οι δύο συνδαιτυμόνες πάντως επιμένουν ότι η συνάντηση τους είχε «άρωμα» από τα παλιά καθώς ήταν αμφότεροι  μέλη του ΤΕΕ με κοινούς φίλους και συναδέλφους.

Είναι όμως έτσι;

Εκτός από τις κοινές επαγγελματικές καταβολές έχουν και οι δύο ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ανήκουν στην έμπιστη ομάδα των επικεφαλής  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ με τους οποίους συνδέονται και με στενή φιλία.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρίσκεται εδώ και χρόνια δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα. Τον στήριξε όταν έχασε τον πατέρα του, ενώ έχει σχέση και με όλα τα μέλη της οικογενείας του σε σημείο τέτοιο που τα δύο αγόρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούν «παππού».

Ο Κώστας Γείτονας γνωρίζει την Φώφη Γεννηματά από πολύ μικρή. Αδελφικός φίλος και συνοδοιπόρος του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ, έχει παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, πάνω από όλα ως ένας στενός οικογενειακός φίλος.

Έτσι πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα οι δύο ήταν κομιστές μηνυμάτων  του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά

Το σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως είναι ότι η συνάντηση ήταν μια πρώτη επαφή για να υπάρξει μια κάποια ανακωχή στα δύο κόμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά επιθυμεί να σταματήσει η εξ αριστερών κριτική ότι το ΚΙΝΑΛ «γέρνει» σταθερά προς την ΝΔ, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να ρίξει τους τόνους κριτικής απέναντι του.

Το Κίνημα Αλλαγής έσπευσε πάντως να διαψεύσει τα σενάρια προσέγγισης με την αξιωματική αντιπολίτευση.  Χαρακτήρισε «ύπουλη επίθεση εις βάρος του για την αποτελεσματική, υπεύθυνη και αυστηρή αντιπολίτευση που πραγματοποιεί» και καταλήγοντας αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο όπως είπε βλέπει την "αποκάλυψη" αυτή ως το καρβέλι σε πεινασμένα του όνειρα»

Η αλήθεια είναι πάντως ότι βουλευτές και των δύο κομμάτων (στο ΚΙΝΑΛ αποτελούν μειοψηφία) όχι μόνο επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι, αλλά θα ήθελαν διακώς να κινηθούν κάποια στιγμή τα δύο κόμματα στην ίδια οδό. Οι θιασώτες αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι μια καλή ευκαιρία θα ήταν οι επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν όπου ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσαν να σχηματίσουν ένα προοδευτικό πόλο με, γιατί όχι, και κυβερνητικές βλέψεις.

 Μέχρι τότε μπορούν να υπάρξουν συμπλεύσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όπου βέβαια αυτό είναι δυνατόν.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του  Capital ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την παράταση στην προστασία της Α κατοικίας. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα αλλά ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται θετικά.  Ο  Δημήτρης Βέττας δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ( Kontra) πως θα ψήφιζε την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ "και με τα τέσσερα χέρια".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση