Φωτό - ντοκουμέντο: Πυροβολισμοί και σύλληψη 3 Αλβανών κακοποιών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 21:41 Φωτό - ντοκουμέντο: Πυροβολισμοί και σύλληψη 3 Αλβανών κακοποιών

Φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην οποία συνελήφθησαν τρεις επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών

Τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί  που εμπλέκονται σε ληστείες τραπεζών συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι, στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να έχουν στήσει μπλόκα σε περάσματα με στόχο να εγκλωβίσουν τους καταζητούμενους.

Το χρονικό της ανταλλαγής πυροβολισμών

Ειδκότερα, το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής είχε ακολουθήσει τα ίχνη των κακοποιών και τους είχε εντοπίσει στην Αρχαία Κόρινθο.

Όταν αυτοί αντιλήφθηκαν πως είναι μπλοκαρισμένοι, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν τα πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ “απάντησαν” στα πυρά, και τελικά δύο από τους κακοποιούς τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και ο άλλος στο Θριάσιο. Ο τρίτος συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές οι άνδρες της Ελ.ΑΣ βρήκαν ένα καλάζνικοφ και αυτήν την ώρα η επιχείρηση συνεχίζεται προκειμένου να βρεθεί το κρησφύγετό τους όπου θα υπάρχουν όπλα και χρήματα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν επίσης 1-2 συνεργούς τους ενώ είναι βέβαιοι ότι οι κακοποιοί ετοίμαζαν μια νέα μεγάλη ληστεία.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της αστυνομίας

Πυροβολισμοί & ανθρωποκυνηγητό

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός 44χρονου σε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Για τη σύλληψή του επιστρατεύτηκαν, μάλιστα, και άνδρες των ΕΚΑΜ καθώς όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά το μεσημέρι της Παρασκευής ο 44χρονος είχε εμβολίσει περιπολικό προκειμένου να διαφύγει όταν αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών.

Τότε, μάλιστα, οι αστυνομικοί είχαν ανταποδώσει τα πυρά με αποτέλεσμα ο 44χρονος να τραυματιστεί και να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, με διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι.

Μαζί με τον 44χρονο συνελήφθη άλλος ένας άνδρας που τον υπέθαλπε στο σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους.

Σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 64 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, απάτες, υπεξαιρέσεις και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης καθώς και δύο εντάλματα σύλληψης για απατή και πλαστογραφία.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση