Πάνος Καμμένος: Αποκαλύψεις για τα Ίμια και Βαρουφάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 11:00 Πάνος Καμμένος: Αποκαλύψεις για τα Ίμια και Βαρουφάκη

Για όλους και για όλα, από το πρόβλημα υγείας που έφερε τη μεγάλη απώλεια κιλών και την αλλαγή στην εμφάνισή του αλλά και για τη νύχτα που γράφτηκε η τραγωδία στα Ίμια, μίλησε ο Πάνος Καμμένος.

Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι το ελικόπτερο στο οποίο βρίσκονταν οι Βλαχάκος, Καραθανάσης και Γιαλοψός, που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, δέχτηκε πυρά και γι’ αυτό έπεσε τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996.

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας (10.02.2020) αποκάλυψε πως όταν έγινε υπουργός Άμυνας αποφάσισε να ψάξει να βρει αν το ελικόπτερο που έπεσε στα Ίμια είχε δεχτεί τουρκικά πυρά. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας το 1996 πως «είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία».

«Είμαι πεπεισμένος ότι δέχθηκαν πυρά. Θα σας πω, όμως, κάτι συγκλονιστικό, διότι ήρωες είναι αυτοί που πέφτουν στο καθήκον. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις συνομιλίες που είχαν. Όταν ανέφεραν στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο, τους πρότειναν οι Τούρκοι, που υπέκλεπταν τη συνομιλία από την τουρκική φρεγάτα, να προσνηωθούν στην τουρκική φρεγάτα και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να πέσουν. Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, τους έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα» είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Τα Ίμια δεν θα είναι ποτέ γκρίζα»

Ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για τα Ίμια, υπερασπίστηκε την απόφασή του, ως υπουργός Άμυνας, να πηγαίνει στην περιοχή για να πετά στεφάνι στο σημείο όπου έπεσαν οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί.

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τι σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως ούτε ο διάδοχός του στο υπουργείο Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης ούτε και ο νυν υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκαναν το ίδιο.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 2006 ανοιχτά της Καρπάθου κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά αεροσκάφη. Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε πως ο Έλληνας σμηναγός δολοφονήθηκε.

«Στον Ηλιάκη έχει αποδειχθεί αυτό που πραγματικά έγινε; Δολοφονία. Στον Ηλιάκη ο Τούρκος πιλότος πήγε από πάνω και τον ανάγκασε να εκτοξευτεί και να σκοτωθεί. Τον δολοφόνησε. Και τότε πάλι προσπάθησαν τα στοιχεία αυτά να μην κυκλοφορήσουν», είπε ο Πάνος Καμμένος.

“Ο Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε”

Λέγοντας πως δεν μετάνιωσε για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε συμφωνήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πάρει η Ελλάδα 80 δισ. ευρώ και να φύγει από το ευρώ!

«Η συμφωνία που υπογράψαμε το καλοκαίρι του ’15, ήταν μία συμφωνία έπειτα από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης και ένα σκληρό πόκερ έχοντας δύο επιλογές». Η μια απ’ αυτές, όπως την περιέγραψε ήταν «να ακολουθήσουμε τη λύση Βαρουφάκη – Σόιμπλε, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε., 80 δισεκατομμύρια μετρητά και 1,5 εκατ. ανθρώπινες ψυχές σε μία ανοικτή φυλακή που ήταν η Ελλάδα».

«Ο Βαρουφάκης έλεγε ότι ήθελε και αγωνιζόταν για να μείνουμε στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το βράδυ εκείνο που ο Αλέξης Τσίπρας με πήρε τηλέφωνο και πήγα στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης μας είπε το πρωί ότι θα υπογράψει την άλλη μέρα στο Eurogroup τη λύση Σόιμπλε. Ήταν η ημέρα που ο Τσίπρας ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο Ομπάμα και διά του Ολάντ ήρθαν οι Γάλλοι να προτείνουν τη σωτηρία της χώρας», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Το πρόβλημα υγείας και τα χαμένα κιλά

Εδώ και πολύ καιρό, ο Πάνος Καμμένος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την αλλαγή στην εξωτερική του εικόνα. Ο πρώην υπουργός είναι αγνώριστος, αφού έχει χάσει πολλά κιλά. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ένα πρόβλημα υγείας τον έκανε να πάρει αποφάσεις…

«Ποτέ δεν ήμουν έτσι αδύνατος. Πέρασα μια μικρή περιπέτεια με την υγεία μου και αποφάσισα να τα αλλάξω όλα. Έκανα ένα χειρουργείο που με βοήθησε στο να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου. 28 χρόνια στη Βουλή και 7,5 χρόνια υπουργός, ιδίως στο υπουργείο Άμυνας τα τελευταία 4,5 χρόνια, αλλά και στην κυβέρνηση μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σε μια περίοδο δύσκολη, ήταν μια περίοδος που μόνος τον εαυτό σου δεν μπορούσες να κοιτάξεις και την οικογένεια σου.

Έκανα μια διόρθωση, μια χειρουργική επέμβαση και αφαίρεσα ένα μεγάλο κομμάτι από το στομάχι μου οπότε αυτό με βοήθησε να χάσω κάποια κιλά και να αλλάξω τη ζωή μου», τόνισε. Αποκάλυψε δε πως όσο ήταν στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Άμυνας «δεν κοιμήθηκα περισσότερες από δυο ώρες».

Γιατί έφυγε από την πολιτική

Η απόφαση του Πάνου Καμμένου, λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να μην «κατέβουν» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ξάφνιασε πολλούς. Από τότε, ο πρώην υπουργός έχει αποσυρθεί, από την πολιτική. Και αποκάλυψε το γιατί και το περιστατικό που τον επηρέασε πολύ για να πάρει αυτή την απόφαση.  

«Ο τρίτος μας γιος ο Νικόλας, κάποια στιγμή, ξέρετε πώς είναι τα πράγματα στην εφηβεία, τα παιδιά έχουν εκρήξεις. Κάποια στιγμή που τσακωθήκαμε γυρίζει και μου λέει “δεν έχεις το δικαίωμα να με βάζεις να πηγαίνω στο σχολείο και να απολογούμαι γιατί έκανες το ένα ή το άλλο”. Και αυτό με επηρέασε πολύ. Διότι πράγματι, τα παιδιά ενός πολιτικού δυστυχώς παίρνουν αν θέλετε και το βάρος, το οποίο δεν έχεις δικαίωμα από κάποια στιγμή και πέρα να το επιβάλλεις σε νέα παιδιά», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος: Είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη γυναίκα μου

Ο Πάνος Καμμένος, πέρα από την υγεία και την απώλεια κιλών, απάντησε και σε άλλες προσωπικές ερωτήσεις. Αποκάλυψε πως γνωρίστηκε με τη γυναίκα του, με την οποία παραμένει, όπως είπε, ερωτευμένος.

«Με την Έλενα γνωριστήκαμε στη δίκη της 17Ν, όπου εγώ ήμουν μάρτυρας κατηγορίας και η Έλενα τότε συνήγορος πολιτικής αγωγής. Τότε την ερωτεύτηκα και είμαι ακόμη ερωτευμένος μαζί της γιατί είναι μαχήτρια. Είμαστε μαζί 16 χρόνια. Αγάπησε τα παιδιά μου από τον πρώτο μου γάμο, περισσότερο από παιδιά της. Κάναμε στην αρχή να βγούμε τρία χρόνια. Ήταν εκεί και στα δύσκολα και στα εύκολα. Μου στάθηκε και μου στέκεται παραπάνω από ότι μια σύζυγος και μια σύντροφος. Πραγματικά κρατήσαμε μια οικογένεια με πέντε παιδιά, που είναι το στήριγμά μου” τόνισε.

«Η πολιτική δεν με εμπόδισε ποτέ να είμαι δίπλα στα παιδιά. Κάθε Κυριακή τρώμε μαζί το μεσημέρι, ακόμα και όταν ήμουν υπουργός φρόντιζα μία ημέρα από την εβδομάδα να είμαστε όλοι μαζί» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση