Πάτρα: “Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση”, ισχυρίζεται η μητέρα του που άφησε το βρέφος στην παραλία και πέθανε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 22:11 Πάτρα: “Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση”, ισχυρίζεται η μητέρα του που άφησε το βρέφος στην παραλία και πέθανε

Πως πήρε την απόφαση να αφήσει το βρέφος στην άκρη της παραλίας όπου και πέθανε. Την Πέμπτη αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό. Προανακριτική για το πως έφυγε από το δημόσιο νοσοκομείο στην Πάτρα χωρίς εξιτήριο.

Νέα στοιχεία για την τραγωδία που συγκλόνισε την Πάτρα με την 27χρονη μητέρα να φεύγει από το νοσοκομείο και να αφήνει τελικά το βρέφος της στην παραλία στην Αγυιά, όπου και πέθανε.

Η γυναίκα συνελήφθη τελικά από τις αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες στις πρώτες κουβέντες της στους αστυνομικούς είπε πως βρέθηκε σε απόγνωση και γι΄ αυτό αποφάσισε να παρατήσει το βρέφος στην παραλία.

“Γέννησα πριν δυο ημέρες με καισαρική. Χθες το βράδυ πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί. Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας. Μετά πήγα στο σπίτι όπου ζω με τη μητέρα μου. Εκεί με βρήκαν και με έφεραν στο λιμεναρχείο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ο συνήγορος της μητέρας, Γιάννης Αποστολόπουλος μίλησε στο star και τόνισε πως η “ψυχολογική της κατάσταση είναι τραγική. Πήγε μόνη της στο νοσοκομείο χωρίς κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού, απλά πληροφορούμενη πως είναι η τελευταία μέρα της κύησης, γέννησε με καισαρική τομή, χωρίς κανένα συγγενικό πρόσωπο.

Μόλις στάθηκε στα πόδια της και ενώ κανείς δεν ήξερε ότι είναι καν έγκυος. Είναι ανύπαντρη και το παιδί ήταν προϊόν μιας σχέσης λίγων μηνών. Περιπλανήθηκε και χωρίς να καταφέρει να μου δώσει μια καθαρή απάντηση για το γιατί, άφησε το παιδί στην παραλία”.

Ο συνήγορος της 27χρονης απέδωσε αυτή την πράξη στο αίσθημα της ντροπής ενώ τόνισε πως είναι μόνης της αν και έχει οικογένεια η οποία μάλιστα δεν αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.

Την Πέμπτη το πρωί η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αύριο το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή της πλαζ, στην Αγυιά της Πάτρας.

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται να δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια θανάτου του βρέφους, όσο και για το χρόνο που αυτός επήλθε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση