Ταξιδιωτική εταιρεία διαφημίζει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου… στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:41 Ταξιδιωτική εταιρεία διαφημίζει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου… στην Τουρκία

Η κίνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση γνωστής γερμανικής εταιρείας να διαφημίσει εκδρομή στην Τουρκία, με φωτογραφία από τη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Την υπόθεση έκανε γνωστή η αγγλόφωνη ιστοσελίδα zakynthosinformer.com με σχετικό της άρθρο, που αναφέρει: «Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις το νησί μας να διαφημίζεται, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουμε σε μια ακόμη συναρπαστική θερινή περίοδο. Φανταστείτε όμως την έκπληξή μας, όταν αντιληφθήκαμε πως μία φωτογραφία που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi, διαφημίζει μια εκδρομή με τίτλο «Turkei Brau Reise» («Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία») με φωτογραφία από την παραλία "Ναυάγιο" της Ζακύνθου!».

Στη συνέχεια η δημοσίευση αναφέρει: «Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι η φωτογραφία ανήκει όντως στο περιοδικό της Aldi, επικοινωνήσαμε με την εταιρεία μέσω Twitter, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το λάθος».

Η ιστοσελίδα συνεχίζει: «Λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει πολιτικά με την Τουρκία και την Ελλάδα, θα ήταν καλό οι Ευρωπαίοι μας εταίροι να είναι πιο προσεκτικοί όταν πρόκειται να διαφημίσουν την Τουρκία ως προορισμό διακοπών», ενώ καταληκτικά επισημαίνεται: «Περιττό να πούμε ότι αυτό έχει προκαλέσει οργή μεταξύ των Ζακυνθίων και στις περισσότερες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μια σελίδα κάλεσε τις Αρχές μας να παρεμβαίνουν, καθώς όχι μόνο αυτό προκαλεί ανησυχία, αλλά οδηγεί στο ερώτημα πώς θα μπορούσε μια εταιρεία όπως η Aldi να κάνει ένα τόσο μεγάλο λάθος».

Επιστολή διαμαρτυρίας από βουλευτή της Ζακύνθου

Αντίδραση για το θέμα υπήρξε και από τον βουλευτή Ζακύνθου, Διονύσιο Ακτύπη, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον όμιλο Aldi, της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος δραστηριοποιείται και στον τουρισμό με την Aldi Reisen.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτησή του στο Facebook, θεωρεί δεδομένο πως η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στο να διορθωθεί αυτό «το λυπηρό λάθος».

Το κείμενό του αναφέρει:

«Αγαπητή ομάδα του Aldi

Ονομάζομαι Διονύσιος Ακτύπης και είμαι μέλος του Ελληνικού Kοινοβουλίου, εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Ζακύνθου. Προσφάτως διαπίστωσα ότι στην προσπάθειά σας να προωθήσετε ένα πακέτο διακοπών στην Τουρκία με τον τίτλο "Τουρκία μπλε ταξίδι", η ομάδα των "ειδικών" σας λανθασμένα χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την εξαιρετικά διάσημη παραλία "Ναυάγιο" η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου.

Θεωρώ δεδομένο, ότι θα προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να διορθωθεί το λυπηρό αυτό λάθος. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς σας επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα διευκρινίζετε ότι η παραλία "Ναυάγιο" στην πραγματικότητα βρίσκεται στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου και όχι στην Τουρκία. Πιστεύω ότι είμαι επαρκώς σαφής. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Διονύσιος Ακτύπης

Βουλευτής Ν. Ζακύνθου».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση