Αφγανοί vs Πακιστανών: Πώς έχουν «χωρίσει» το κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 13:02 Αφγανοί vs Πακιστανών: Πώς έχουν «χωρίσει» το κέντρο της Αθήνας

Μεθαμφεταμίνη, ηρωίνη, κλεμμένα κινητά και παρεμπόριο. Πώς δρουν οι φατρίες. Την οδό Μενάνδρου ελέγχει η Πακιστανική. Την οδό Σοφοκλέους η Αφγανική.

Οι δράστες και τα θύματα του μακελειού στην οδό Μενάνδρου είχαν κάνει «προθέρμανση» της θανατηφόρας συμπλοκής… 18  ημέρες νωρίτερα. Οι δύο βασικοί ύποπτοι, 36 και 23 χρόνων από το Πακιστάν, ο 23χρονος νεκρός από το Αφγανιστάν και ο 25χρονος σοβαρά τραυματισμένος ομοεθνής του, ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές ενός άλλου άγνωστου «ραντεβού» συμπλοκής των δύο εγκληματικών «φατριών» για την επικυριαρχία της περιοχής, στις 26 Ιανουαρίου 2020. Εκείνη η συμπλοκή, ήταν χαμηλότερης έντασης και συμμετοχής, με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να συμπλέκονται με μαχαίρια και ρόπαλα. Υπήρχαν τραυματίες, ωστόσο τα στόματα έμειναν κλειστά…

Παραβίαση «ανακωχής»

Ακολούθησαν κάποιες διαβουλεύσεις και παρατηρήσεις «συμμόρφωσης» ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα, οι οποίες δεν τηρήθηκαν και ακολούθησε το δεύτερο «ραντεβού», θανάτου όπως εξελίχθηκε, στο… ρινγκ της Μενάνδρου, με πιστόλια, μαχαίρια, χαντζάρες και ρόπαλα. Πριν από λίγο καιρό οι «αντίπαλοι» σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν χωρίσει τους… δρόμους αρμοδιότητάς τους για την διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου αλλά και κλεπταποδοχής. Την οδό Μενάνδρου είχε η Πακιστανική «φατρία», ενώ την οδό Σοφοκλέους η Αφγανική. Μετά από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, είχε επέλθει… ανακωχή ανάμεσά τους, και κοινά σημεία παράνομων δραστηριοτήτων, η οποία φαίνεται να παραβιάστηκε για να ακολουθήσει η θανατηφόρα σύρραξη. 

Οι «κρυμμένοι» τραυματίες

Στο μεταξύ, τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταυτοποίησαν πλήρως τα στοιχεία ταυτότητας των δύο υπόπτων του αιματοκυλίσματος στη Μενάνδρου. Πρόκειται για δύο άνδρες από το Πακιστάν, ηλικίας 36 και 23 χρόνων, και οι δύο σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες του δρόμου.

Οι φωτογραφίες τους έχουν διανεμηθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και κυρίως στα σημεία εξόδου της χώρας, Βόρεια, Δυτική Ελλάδα και νησιά. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν προβεί σε 10 κατ’ οίκων έρευνες για τον εντοπισμό τους χωρίς αποτέλεσμα.

Παράλληλα επιχειρούν να εντοπίσουν τα τρία άτομα, επίσης Πακιστανικής υπηκοότητας, αποτυπώματα των οποίων εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος και σε αντικείμενα όπως ρόπαλα και ένα μαχαίρι. Αν και στην αρχή υπήρχε η επιφύλαξη πως βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν τα θύματα, στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως είχαν ενεργή συμμετοχή στην συμπλοκή. Βρίσκονταν στην πλευρά της πακιστανικής «φατρίας», στο πλευρό των δύο βασικών υπόπτων, και μάλιστα σύμφωνα με καταθέσεις, έχουν τραυματιστεί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως αυτοί οι τραυματίες φυγαδεύτηκαν, τους έκρυψαν ομοεθνείς τους, μετά το θανατηφόρο αποτέλεσμα της σύρραξης.

Επιχείρησεις «Μενάνδρου»

Ένα μικρό δείγμα του τι συνέβαινε στο γκέτο της Μενάνδρου, και του πολέμου για τα πόστα παράνομων δοσοληψιών, αν ήρθε μετά από το μακελειό είναι τα αποτελέσματα των αστυνομικών επιχειρήσεων που ακολούθησαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες. Συνολικά έχουν γίνει 402 προσαγωγές, 23 συλλήψεις εκ των οποίων οι 4 για ναρκωτικά, 6 για παρεμπόριο, 12 για διοικητική απέλαση, 1 για απείθεια-απειλή.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στο συγκεκριμένο εγκληματικό τετράγωνο, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Ενδεικτικά, στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μενάνδρου συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ένας 21χρονος από το Αφγανιστάν, ο οποίος σε… μανίκι της μπλούζας του είχε 4 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, στη… φόδρα της τσάντας του 5 συσκευασίες ηρωίνης, σε προστατευτικά… αυτιών για το κρύο 9 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, και στο εσωτερικό… φορτιστή κινητού, 20 συσκευασίες ηρωίνης. Εντοπίστηκε να τον περιτριγυρίζουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και όταν κατάλαβε τους αστυνομικούς επιχείρησε να διαφύγει με ποδήλατο…

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση