Προανακριτική: Θέμα ωρών να εντοπιστεί ο “Μάξιμος Σαράφης”;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 10:06 Προανακριτική: Θέμα ωρών να εντοπιστεί ο “Μάξιμος Σαράφης”;

“Μάξιμος Σαράφης” εδώ, “Μάξιμος Σαράφης” εκεί, πουθενά… ακόμα ο προστατευόμενος μάρτυρας που ψάχνει η αστυνομία για να τον οδηγήσει στην Προανακριτική για τη Novartis.

Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, τον οποίο αναζητά από χθες η Προανακριτική και έχει γίνει αιτία άγριας κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πιο “hot” «όνομα» της σημερινής πολιτικής επικαιρότητας.

Πληροφορίες, που μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας να εντοπιστεί, από την ΕΛ.ΑΣ. ο “Μάξιμος Σαράφης”. Και μόλις εντοπιστεί, θα προσαχθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή σε αυτή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα “Μάξιμος Σαράφης”, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που τον αναζητούν, έχει κλειστά και τα δυο του κινητά.

Οι αρχές τον αναζητούν από το απόγευμα της Τρίτης (18.02.2020) όταν δεν εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί από τους βουλευτές που μετέχουν στην Προανακριτική (πλην εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε). Μάλιστα, έχει εκδοθεί και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του.

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στη ΓΑΔΑ ακόμη ένας προστατευόμενος μάρτυρας, με το όνομα «Αικατερίνη Κελέση». Αν κι αυτός ο μάρτυρας δεν εμφανιστεί, τα μέλη της Προανακριτικής έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν άρση του καθεστώτος προστασίας τόσο για τον “Μάξιμο Σαράφη”, όσο και για την “Αικατερίνη Κελέση”.

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες φοβούνται την εξέταση. Εμείς θέλουμε την φυσική τους παρουσία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης, μέλος της Προανακριτικής. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει την πλήρη ταύτιση με τους προστατευόμενους μάρτυρες, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να εξεταστούν.

“Μάξιμος Σαράφης”, το χρονικό μιας… εξαφάνισης

Ο “Μάξιμος Σαράφης” βρίσκεται σε ιδιότυπο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όπως άλλωστε και η “Αικατερίνη Κελέση”. Ιδιότυπο με την έννοια πως ο στόχος είναι η διασφάλιση της απόκρυψης της ταυτότητάς του και όχι προστασία για απειλή ζωής, κάτι που σημαίνει πως μπαίνει αυτόματα σε πιο “βαρύ” πρόγραμμα προστασίας.

Αυτό σημαίνει πως ο “Μάξιμος Σαράφης” είχε προστασία από την αστυνομία όποτε εκείνος το επιθυμούσε και όχι σε καθημερινή και 24ωρη κάλυψη.

Από τη στιγμή που εκδόθηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής οι αστυνομικοί τον έψαξαν στα τρία σημεία που είχε δηλώσει.

Ένα σπίτι στα βόρεια προάστια, ένα στο κέντρο και ένα τρίτο σε περιοχή που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όμως είναι άφαντος από παντού…

Πηγές της Προανακριτικής, μετά το… θέατρο του παραλόγου με βουλευτές να πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ και να περιμένουν τον προστατευόμενο μάρτυρα που δεν εμφανίστηκε ποτέ, ανέφεραν ότι αν ούτε σήμερα καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του “Μάξιμου Σαράφη” και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη (20.02.2020) στις 10:00 το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μέλη της ωστόσο ανέφεραν ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση