Προκαταρκτικη έρευνα για τον ιατροδικαστή ζητά ο Κ. Τσιάρας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 14:37 Προκαταρκτικη έρευνα για τον ιατροδικαστή ζητά ο Κ. Τσιάρας

Εξελίξεις στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή.

Έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία στο 11 μηνών βρέφος, που την περασμένη Κυριακή μεταφέρθηκε από τον πατέρα του νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούση, να γίνει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση του 11 μηνών βρέφους ο ιατροδικαστής υπέπεσε ή όχι σε πειθαρχικό παράπτωμα. 

“Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το χρονικό

Ο ιατροδικαστής που έκανε την εξέταση στο άτυχο βρέφος είχε μιλήσει για “άγρια σεξουαλική κακοποίηση”, κάτι που δημιούργησε εντυπώσεις για τους γονείς του παιδιού και το οποίο, τελικά, όχι μόνο δεν αποδείχθηκε, αλλά και στο επίσημο πόρισμα που κατατέθηκε χθες δεν υπάρχει ούτε η φράση “σεξουαλική κακοποίηση” αλλά ούτε καν η λέξη “κακοποίηση”. 

Την περασμένη Δευτέρα, οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το 11 μηνών βρέφος είχαν κάνει λόγο για «σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν», χαρακτηρίζοντάς την «για τα ελληνικά δεδομένα και τη μέχρι τώρα εμπειρία μας είναι πρωτοφανής». Ωστόσο,  όταν έφτασε η ιατροδικαστική έκθεση στα γραφεία του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής δεν έγραφε πουθενά την έκφραση, “σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν”, παρά μόνο: «… διαπιστώθηκαν στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν διαπιστώθηκαν σωματικές κακώσεις».

Οι αρχικές δηλώσεις του ιατροδικαστή, από την πρώτη στιγμή είχαν προκαλέσει εντύπωση στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων, καθώς από την εξέταση που είχαν κάνει στους γονείς του βρέφους, είχαν αποκομίσει την εντύπωση πως ουδεμία κακοποίηση είχαν προκαλέσει στο παιδί τους.

Η μητέρα του παιδιού είχε καταθέσει, από την πρώτη στιγμή, πως το βρέφος είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και ακολουθούσε ειδική θεραπευτική αγωγή, στο πλαίσιο της οποίας έπρεπε να του γίνονται κλύσματα με ειδική συσκευή. Αυτό είπε στην κατάθεσή του και ο θεράπων γιατρός του βρέφους. 

Η περιπέτεια των γονιών, που έχουν άλλα δυο παιδιά και περιμένουν το τρίτο, τελείωσε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο πατέρας έφυγε πια από τη ΓΑΔΑ, αφού ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος να ασκηθούν διώξεις. 

Ζητούν δημόσια συγγνώμη 

Αποφασισμένος να μην κάνει μηνύσεις εμφανίστηκε ξανά ο πατέρας του 11 μηνών κοριτσιού που μεταφέρθηκε την περασμένη Κυριακή νεκρό στο Παίδων. Ο νεαρός Σύρος αναγνωρίζει πως έγινε λάθος.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια που έχασε το βρέφος της και έζησε μια απίστευτη περιπέτεια, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19.02.2020) μαζί με τον πατέρα του παιδιού στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ζήτησε από τον ιατροδικαστή που είχε μιλήσει για άγρια σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

«Να βγεί ο Μπουζιάνης και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Αν το κάνει, θα σταματήσουμε αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε (…) με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του παιδιού, δόξασε το Θεό που έλαμψε η αλήθεια και τόνισε πως όσα έγιναν ήταν διπλό χτύπημα για τον ίδιο και την οικογένειά του. «Το πρώτο και κυριότερο ότι έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν ο βιαστής του παιδιού. Εγώ συνεργάστηκα με τις αρχές σε όλα τα επίπεδα. Ό,τι με ρώτησαν, τους απάντησα», είπε ο πατέρας, δια του δικηγόρου του.

Στην ερώτηση για το πως αντιμετωπίζει τα όσα ακούστηκαν για εκείνον και τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στην ελληνική κοινωνία, είπε: «Ο προφήτης μας είπε “αν έρθει κάποιος και σε υποτιμήσει ή είναι εναντίον σου, μην αντιδράσεις γρήγορα πρέπει να καταλάβεις ποιος είναι και τι είναι και να αντιδράσεις ήρεμα και ψύχραιμα” και αυτό έκανα».

Δείτε τι είπε ο πατέρας του βρέφους 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση