Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:20 Νέα κρούσματα ψώρας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Τρία νέα κρούσματα ψώρας αναφέρθηκαν εχθές σε μαθητές σχολείων στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Πρόκειται για δύο μαθητές γυμνασίου στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού κι έναν μαθητή στο 8ο νηπιαγωγείο Κορδελιού.

Όπως δήλωσε στο Thestival.gr η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολύμνια Βασιλειάδου κλειστά θα μείνουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κορδελιού, το 8ο Δημοτικό και το 13ο ειδικό σχολείο, που στεγάζεται μέσα στον χώρο του 8ου Δημοτικού.

Επίσης, σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολεία, για καθαρά προληπτικούς λόγους, την Παρασκευή από τη 1:00 το μεσημέρι και μετά, δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία: 3ο, 10ο, 12ο στο Κορδελιό, αλλά και το 7ο και το 8ο στο Κορδελιό.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη εβδομάδα είχαν κλείσει σχολεία στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, λόγω κρουσμάτων ψώρας.

Σημειώνεται ότι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχουν σταλεί οδηγίες στα σχολεία, για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρούσματος ψώρας.

Απαραίτητη είναι η σχολαστική καθαριότητα των χώρων γι΄ αυτό άλλωστε κλείνουν και τα παραπάνω σχολεία, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα ψώρας, προκειμένου να απολυμανθούν.

Πηγή: Thestival.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση