Την Τρίτη στο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA - Υπογράφεται το μνημόνιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 09:21 Την Τρίτη στο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA - Υπογράφεται το μνημόνιο

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη του προέδρου της UEFA και του αντιπροέδρου της FIFA.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επιχείρηση εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς το περιβόητο μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης και των επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα υπογραφεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη, του πρόεδρου της UEFA Αλεξάντερ Tζεφεριν και του αντιπροεδρου της FIFA και πρόεδρου της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ. Μάλιστα ο κ. Κλαρκ έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας και την αύξηση των εσόδων στο πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheToc  tο Μνημόνιο θα αφορά 4 τομείς:

α) Οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαίρου, αλλαγή στον τρόπο εκλογής της ΕΠΟ κλπ

β) Μέτρα κατά της βίας

γ) Μέτρα κατά της χειραγώγησης αγώνων, στοίχημα κλπ

δ) τρόπος ορισμού διαιτητών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι επικεφαλής της διαιτησίας να αναλάβει ξένος και μάλιστα πρόσωπο υψηλού κύρους. Την ίδια στιγμή, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως η ποινή για τους παραβάτες θα φθάνει ακόμη και στον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε δύο ταξίδια εκτός Ελλάδας προκειμένου να συναντήσει τους επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο. 

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη στο Μαξίμου βρέθηκαν οι Βαγγέλης Γραμμένος και Πετρ Φούσεκ, έχοντας συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος έχει αναλάβει τις συναντήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης με τους διεθνείς αξιωματούχους για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο υπερσύμβουλος της Ομοσπονδίας συζήτησαν για όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς πολλές από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα περάσουν μέσα από την Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Να σημειωθεί ότι ο 57χρονος Τσέχος πρώην Γενικός Γραμματέας της τσέχικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σάλας, βρέθηκε στην Ελλάδα το 2018 ως απεσταλμένος της FIFA και γνωρίζει τις παθογένειες και τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση