Κοροναϊός: Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 22:15 Κοροναϊός: Αγωνία για 10 ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία!

Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδρομές σχολείων προς την Ιταλία. Ωστόσο ήδη 10 είναι εκδρομή εκεί. Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κοροναϊός που έχει προκαλέσει ήδη 3 θανάτους στην γειτονική χώρα.

Μπορεί με απόφαση της Νίκης Κεράμεως να αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδρομές ελληνικών σχολείων προς την Ιταλία, ωστόσο ήδη 10 σχολεία βρίσκονται ήδη εκεί.

Αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί αγωνία για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, αφού ο νέος κοροναϊός εξαπλώνεται τάχιστα στην γειτονική χώρα. Ήδη τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως!

Ο κοροναϊός και το… φρένο στις εκδρομές προς την Ιταλία

“Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης”, τονίστηκε σχετικά.

Κοροναϊός: Σύσκεψη και προβληματισμός στο υπουργείο Υγείας

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει και είναι σε εξέλιξη. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα, προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο μηχανισμός του υπουργείου παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση, όπως αναφέρουν πηγές του, αλλά και όπως προκύπτει από σημερινή ενημέρωση του προς στον Τύπο. Όπως αναφέρεται «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση