Κικίλιας: Είμαστε θωρακισμένοι αν έρθει στην Ελλάδα ο κορονοϊός - Έκκληση για ψυχραιμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 13:17 Κικίλιας: Είμαστε θωρακισμένοι αν έρθει στην Ελλάδα ο κορονοϊός - Έκκληση για ψυχραιμία

Έκκληση για ψυχραιμία και σοβαρότητα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται, είπε, ο κορονοϊός να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ακόμη κι έτσι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη.

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και τους τέσσερις θανάτους στην Ιταλία έγινε, το πρωί της Δευτέρας (24.02.2020) έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. 

Μετά το τέλος της, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να… φτάσει και στην Ελλάδα, εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, αφού εκτός από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς, είναι σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και όλες οι αρμόδιες αρχές. 

Όπως είπε, ο κορονοϊός μοιάζει με κοινή γρίπη και πρόσθεσε πως «έχουμε διαχειριστεί επιτυχώς όλα τα ύποπτα περιστατικά». 

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το απόγευμα θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή λοιμωξιολογίας και επιστημονικό συνεργάτη του ΕΟΔΥ, υπεύθυνου για τον κορονοϊό. 

Ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της πληροφόρησης της κοινής γνώμης, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται θεσμικά και ζήτησε αυτό «να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια». «Είμαστε υποχρεωμένοι, όλοι, να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία», τόνισε και έκανε έκκληση για «ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση