Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόμος δίχως τέλος στην Ιταλία: 7 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 17:00 Τρόμος δίχως τέλος στην Ιταλία: 7 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Σκορπίζει τον θάνατο ο κορονοϊός στην γειτονική Ιταλία - Το λάθος των Αρχών - Σε επιφυλακή η Ελλάδα - Εικόνες ντροπής με επιτήδειους να… προσφέρουν βοήθεια με σκοπό να κλέψουν!

Ο κορονοϊός… σαρώνει την Ιταλία, με τα κρούσματα να έχουν φθάσει αισίως τα 230. Πριν από λίγο, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και έβδομος νεκρός.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο έκτος θάνατος από τον κοροναϊό: επρόκειτο για μια γυναίκα με ογκολογικά προβλήματα από την πόλη Κρέμα της Λομβαρδίας.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ζητούν να παίξουν τα επόμενα ματς στον ιταλικό Βορρά κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κορονοϊός… βιτρίνα για κλοπές!

Και σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, τέλος, κλέφτες άρχισαν να παρουσιάζονται σε σπίτια ηλικιωμένων, λέγοντας ότι πρέπει να επισκεφθούν τους πολίτες. “Μην ανοίγετε σε κανέναν”, λέει σε έκκλησή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Από τα 230 κρούσματα, τα περισσότερα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, 172 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Λομβαρδία (μεταξύ των οποίων οι τέσσερις νεκροί), 32 στο Βένετο (εκ των οποίων ο ένας από τους νεκρούς), 18 στην Εμίλια Ρομάνια, τέσσερα στο Πιεμόντε και τρία στο Λάτσιο. Υπάρχει επίσης ένας ασθενής που ανέρρωσε. 

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 99 παραμένουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Οι 23 από τους ασθενείς είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στην Εντατική, ενώ 91 δεν έχουν συμπτώματα αλλά παραμένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον. 

Άδεια ράφια, έρημοι δρόμοι

Με τη βόρεια Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, μοιάζει με πόλη – φάντασμα. Στη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” που έχει δημιουργηθεί δυτικά της ιταλικής μεγαλούπολης, σχεδόν 50.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, με καραμπινιέρους και αστυνομικούς να τους απαγορεύουν να μετακινηθούν όπως ανέφερε το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα Έλληνας που μένει στην Κρεμόνα.

Οι δρόμοι στο Μιλάνο είναι άδειοι, ο στρατός κάνει περιπολίες στη διάσημη πλατεία του “Ντουόμο”, ενώ από το βράδυ της Κυριακής τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, αφού δεκάδες πολίτες (πάντα με μάσκες για να προστατευθούν) έχουν σπεύσει να αγοράσει τα απαραίτητα για να περάσουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές

“Φταίει η Ιταλία”

“Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα”, δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.
 

Κικίλιας: Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα

"Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα" τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της σύσκεψης πο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι και αποδεικνύεται από το ότι έχουμε αντιμετωπίσει επιτυχώς όλα τα ύποπτα περιστατικά" πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε "να συμπεριφερθούμε όλοι με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ο κορονοϊός προσιδιάζει με τον ιό μιας σοβαρής γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη. Έχει τα νοσοκομεία αναφοράς και όλα τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και όλοι είναι σε ετοιμότητα".