Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Σαράφης”: Μαραθώνια κατάθεση και αντικρουόμενες πληροφορίες για όσα είπε!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 23:50 “Σαράφης”: Μαραθώνια κατάθεση και αντικρουόμενες πληροφορίες για όσα είπε!

Με μια κατάθεση… πολλών ωρών, ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα “Μάξιμος Σαράφης” τέθηκε τελικά ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis.

Η κατάθεση ξεκίνησε μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 24,02.2020 και ώρες… ολόκληρες μετά δεν είχε ολοκληρωθεί.

Η όλη διαδικασία γίνεται στην ΓΑΔΑ, με τον μάρτυρα να βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο από τα μέλη της Προανακριτικής και την φωνή του να “φτάνει” στους προαναφερθέντες αλλοιωμένη με τεχνικά μέσα, όπως άλλωστε επιθυμούσε ο ίδιος. Μια επιθυμία που “σφραγίστηκε” με την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Τι είπε όμως ο Σαράφης; Ακόμα… κανείς δεν ξέρει! Ή για να ακριβολογούμε, δεν ξέρει με… σιγουριά, καθώς οι πληροφορίες που καταφθάνουν από πηγές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε “άρπρο – μαύρο”!

Εκ διαμέτρου αντίθετες για όσα φέρεται να είπε, με την πολιτική κόντρα να πυροδοτείται για ακόμα μια φορά.

Τι είπε ο “Σαράφης” σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες από «γαλάζιες» πηγές ο “Μάξιμος Σαράφης” φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα…

Ως “πιθανολογήσεις” αναφέρει τα όσα είπε για πολιτικά πρόσωπα και φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς, “αδειάζοντας” όπως σχολίαζαν πηγές της ΝΔ την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο “Σαράφης” για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Γεωργιάδη

Αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα, οι γαλάζιες πηγές έλεγαν ότι ο “Μάξιμος Σαράφης” είπε πως για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά “δεν είχα κανένα απολύτως στοιχείο, σας είπα ήταν μια πιθανολόγηση…”.

Επίσης εξαίρεσε από την όλη υπόθεση τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως πέραν από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του δεν έχει κανένα στοιχειό για χρηματισμό του.

Αναφορικά με τον αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα και μετά κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη, ο «Μαξιμος Σαράφης» φέρεται να κατέθεσε πως ο ίδιος από τις 18 Ιανουαρίου είχε καταθέσει ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis (σ.σ. τότε ήταν υπό προστασία) αλλά η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατί δεν ήθελε να τον εμπλέξει καθώς κάτι τέτοιο θα τον έβγαζε από το καθεστώς της προστασίας. Ερωτηθείς για το έγγραφο πως ήταν μάρτυρας και στο FBI, φέρεται να είπε ότι είναι ανακριβές. Επίσης δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση.

Τι είπε ο “Σαράφης” με βάση τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

ην ίδια ώρα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως “με ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχείρησαν να κρύψουν τον πανικό τους μπροστά στην κατάρρευση της θεωρίας που έστησαν περί δήθεν σκευωρίας”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος με την ονομασία Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες επιβεβαιώνοντας «όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς», σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής.

Και συνεχίζουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε ο “Σαράφης”:

Έδωσε στοιχεία σχετικά με:

– το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο.

– Για τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό, γνωστού και ως «Ιερό δισκοπότηρο»

– για όλες τις εταιρείες πλυντήριο εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και πως γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών- Είπε ότι ο Φρουζής είχε σχέσεις με τους υπουργούς Λοβέρδο και Γεωργιάδη και μίλησε για δωροδοκία τους.

– Ανέφερε ότι δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ο κ. Παπαδημητρίου του KEEΛΠNO, για τα εμβόλια και τον μοριακό έλεγχο HIV.

– Είπε ότι ο Φρουζής παραδεχόταν τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων και γιατρών.

-Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε όσα είχε καταθέσει για τον ρόλο των Μανιαδάκη και Βουλκίδου, μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών, καθώς και για τον έλεγχο των ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα και να μπαίνουν τα καινούρια φάρμακα της εταιρείας στην αγορά.

-Ανέφερε ότι δεν του ασκήθηκε καμία πίεση για να καταθέσει

-Είπε ότι οι δωροδοκίες ήταν στο πρόγραμμα της εταιρείας για να επηρεάζονται οι κρατικοί παράγοντες και οι υπουργοί ώστε να εκδίδουν αποφάσεις προς όφελος της Novartis”.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο “Μάξιμος Σαράφης” ανέφερε ότι υπήρχε πρόγραμμα επηρεασμού των δημοσιογράφων και ΜΜΕ για να διαμορφώνουν το κλίμα και να επηρεάζουν τους κρατικούς αξιωματούχους και τους υπουργούς.

πηγή: newsit.gr