Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΑ: Καταχράστηκε 660.000 ευρώ υπεύθυνος για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 23:32 ΕΛΤΑ: Καταχράστηκε 660.000 ευρώ υπεύθυνος για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος!

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, λέγοντας πως ο υπάλληλος που τοποθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα ΕΛΤΑ καταχράστηκε το ποσό των 660.000 ευρώ και τέθηκε σε αργία!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής, -και στο πλαίσιο αντιδικίας του με τον Μάριο Κάτση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος φέρει την ευθύνη κατάρρευσης του οργανισμού, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων για τον Μάρτιο- ανέφερε, σύμφωνα με τα πρακτικά:

«Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Καταχράστηκε 660.000 ευρώ το 2018, αυτός που τοποθετήθηκε από εσάς για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως. Ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι».

Τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΤΑ

Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης Μάριος Κατσής υποστήριξε ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες περνάνε κρίση σε όλη την Ευρώπη και απέδωσε το καθεστώς ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στο καθεστώς μνημονίων και σκληρής επιτροπείας, μέσα από το οποίο δεν γινόταν να προχωρήσει η διοίκηση σε προσλήψεις ή σε συλλογικές συμβάσεις. Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ. Γεωργαντά ρώτησε αν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αυξήσει τις αμοιβές στο διοικητικό συμβούλιο, αν έχει προσλάβει golden boys και σε τι τιμές.

πηγή: newsit.gr