Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Έρχονται νέες "βόμβες" από Μιωνή για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 09:23 Novartis: Έρχονται νέες "βόμβες" από Μιωνή για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου

Με την χθεσινή κατάθεση της "Αικατερίνης Κελέση" κλείνει το κεφάλαιο των προστατευόμενων μαρτύρων και ανοίγει από σήμερα ένα νέο με την εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο τρόπος ωστόσο που αντιμετώπισε το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής η "Κελέση" και η στάση που κράτησε κατά την σύντομη εξέταση της στο κτίριο της ΓΑΔΑ, φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια.

Προς εξέταση το καθεστώς προστασίας της "Αικατερίνης Κελέση"

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία της επιτροπής εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διαβιβάσει τα πρακτικά της κατάθεσης της στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου το καθεστώς προστασίας της μάρτυρα.

Και αυτό διότι η "Αικατερίνη Κελέση" επαναλάμβανε μονότονα ότι δεν έχει να πει κάτι παραπάνω από όσα έχει καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ενώ κράτησε προκλητική σιωπή αρνούμενη να διαφωτίσει οποιαδήποτε πτυχή σε ότι αφορά την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που διερευνά η επιτροπή.

Πηγές της ΝΔ υποστήριζαν παράλληλα ότι η μάρτυρας υπό το φόβο των ερωτήσεων αρνήθηκε να απαντήσει καθώς οι βαρύτατες καταγγελίες στις οποίες προχώρησε στο παρελθόν κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στο αρχείο αφού δεν αποδείχθηκε οτιδήποτε.

Αναμένονται αποκαλύψεις 

Οι εντυπώσεις από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, είναι πολύ πιθανό να μείνουν γρήγορα πίσω, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν τον Σάμπυ Μιωνή σήμερα το πρωί να προχωρά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ρεπορτάζ εμφανίζουν τον επιχειρηματία να καταγγέλλει ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, παρουσία προβεβλημένου πρώην υπουργού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απαίτησε οικονομικά ανταλλάγματα από τον Σάμπυ Μιωνή προκειμένου να ρυθμίσει δικαστικές εκκρεμότητες που του δημιουργούσαν προβλήματα.

Κατά τα ίδια ρεπορτάζ , ο Σάμπυ Μιωνή είναι σε θέση αν χρειαστεί να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει αφού διαθέτει αποδεικτικό υλικό.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει πάντως φροντίσει να παραθέσει  προκαταβολικά τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή (16/2/2020) έχει επιβεβαιώσει ότι τον κ. Μιωνή τον συνάντησε μια φορά πριν από χρόνια με πρωτοβουλία του δεύτερου, ενώ στην συνάντηση ήταν και τρίτο πρόσωπο που μεσολάβησε για την συνάντηση. Κατά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο Σάμπυ Μιωνή ήταν έξαλλος διότι υφίστατο "πόλεμο" από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αναφορικά με την ύπαρξη αποδεικτικού υλικού, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη παράνομης μαγνητοφώνησης, όπως προαναγγέλλουν εδώ και μήνες διάφορα έντυπα, ο τόπος της συνάντησης, η ταυτότητα του τρίτου προσώπου που ήταν παρών και οι υπηρεσίες που ισχυρίστηκε ο κ. Μιωνή ότι προσφέρει στην πατρίδα του, φοβάται ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Μέλη της επιτροπής αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την σημερινή κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα και την θεωρούν κομβική και για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου που επεξεργάζεται η πλειοψηφία κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Η εξέταση είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Πηγή: thetoc.gr