Χίος: Κάτοικοι μπήκαν στο ξενοδοχείο που μένουν τα ΜΑΤ και τους έδειραν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 17:59 Χίος: Κάτοικοι μπήκαν στο ξενοδοχείο που μένουν τα ΜΑΤ και τους έδειραν

Πεδίο μάχης οι περιοχές σε Χίο και Λέσβο μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ-Εθνοφύλακες πήγαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην Ταξιαρχία

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν κάτοικοι των νησιών και άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα δωμάτιά τους στο ξενοδοχείο "Ερύθα". Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νησιώτες που ξυλοκόπησαν τους άνδρες των ΜΑΤ -λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι- καθώς κατευθύνονταν στο ξενοδοχείο μετά την κινητοποίηση που έγινε στο κέντρο της πόλης και της πορείας που ακολούθησε στην Αστυνομία.

Χίος: Κάτοικοι μπήκαν στο ξενοδοχείο που μένουν τα ΜΑΤ και τους έδειραν

Όπως μετέδωσε το Ράδιο "Αλήθεια" οι πολίτες ήταν εκτός ελέγχου, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και στα δωμάτια που κοιμόντουσαν οι αστυνομικοί και έβαλαν κατά αυτών.

meta

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί 2 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έγιναν 12 προσαγωγές, μια εκ των οποίων έγινε σύλληψη. Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι βασικός πρωταγωνιστής της επίθεσης. Αναζητείται ακόμη ένας 56χρονος.

μεταναστες

Εθνοφύλακες πήγαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην Ταξιαρχία

Σύμφωνα με το Alithia Εθνοφρουροί, συγκεντρώθηκαν στην Ταξιαρχία με τον οπλισμό τους, όπλο και κιβώτιο με σφαίρες με στόχο να τον παραδώσουν διαμαρτυρόμενοι για την βιαιότητα των ΜΑΤ και την κυβερνητική πολιτική βίας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα.

Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση το γρηγορότερο να αποσύρει τα ΜΑΤ και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Εμφανίστηκαν δε ενοχλημένοι για τη χρησιμοποίηση από τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση για την έναρξη εργασιών στο Αίπος Στρατιωτικής δύναμης του Μηχανικού.

Πεδίο μάχης στη Λέσβο

Εν τω μεταξύ σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι και στη Λέσβο, αντιδρώντας στην κατασκευή των νέων κλειστών δομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δρόμους γύρω από τις επιταγμένες περιοχές είχαμε επεισόδια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι είχαν μαζί τους καραμπίνες

Πεδίο μάχης εδώ και μερικές ώρες η περιοχή Διαβολόρεμα. Τα ΜΑΤ της χούντας των Μηταράκη - Μητσοτάκη έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο βίας.

Πληροφορίες αναφέρουν για 2 σοβαρούς τραυματισμούς πολιτών και για 43 τραυματισμούς αστυνομικών.

ματ

Τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και εστίες φωτιάς, οι άνδρες των ΜΑΤ προκαλούν βρίζοντας τους πολίτες ενώ προκαλούν και φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα! Αν δεν μαζέψει ο Μητσοτάκης όλη αυτή την αλητεία .... το λέμε ευγενικά... σύντομα θα έχουμε θύματα!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Νικολάρα που από το πρωί είναι στην περιοχή: "Πολύς κόσμος ουρές χιλιομέτρων τα αυτοκίνητα. Μάχες. Μας βαράνε με τόνους χημικών"

μμμ

Δήλωση από το "Διαβολόρεμα", ώρα 13:00 από την Μαρία Κομνηνάκα:

Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε όλο τον ελληνικό λαό τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Και σήμερα εδώ στο "Διαβολόρεμα" τα ΜΑΤ, που έχει στείλει, αντιμετωπίζουν τον αγωνιζόμενο λαό της Λέσβου σαν δυνάμεις κατοχής.

ξξξ

Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής.

Όλος ο λαός πρέπει να μάθει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το επικίνδυνο σχέδιό της για λογαριασμό της ΕΕ με ανείπωτη βαρβαρότητα. Όσο όμως αδίστακτη και αν γίνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψει τον ξεσηκωμό γιατί εδώ έχει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο λαό.

ΠΗΓΗ alithia.gr, lesvosnews.net

Προσαρμοσμένη αναζήτηση