Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβρος: Ολονύχτια μάχη στα σύνορα - Ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 10:18 Έβρος: Ολονύχτια μάχη στα σύνορα - Ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεις

Εγιναν πολλά περιστατικά εισόδου μεταναστών τη νύχτα επιβεβαίωσε ο υπουργός αμυνης Ν. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Σκάι, τονίζοντας πως θα ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων μέρα με τη μέρα

Ολονύχτια μάχη στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας καθώς μετά τη χθεσινή δήλωση της Άγκυρας ότι "ανοίγει" τα σύνορα προς την Ευρώπη πρόσφυγες και μετανάστες κατά κύματα επιχειρούν να φθάσουν στην Ελλάδα.

Χθες το βράδυ επικράτησε ένταση όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία, απάντησε με δακρυγόνα.

Εγιναν πολλά περιστατικά εισόδου μεταναστών τη νύχτα επιβεβαίωσε ο υπουργός Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Σκάι, τονίζοντας πως θα ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων μέρα με τη μέρα. Ξέραμε ότι θα υπάρξει αυξημένη δραστηριότητα. Η θαλάσσια είσοδος ήταν δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών η χερσαία ήταν πιο εύκολη. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να φυλάξει τα σύνορα της επανέλαβε ο υπουργός. Εμείς έχουμε μια δουλεια να κάνουμε και θα την κάνουμε κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος

Ειδικότερα, ολονύχτια "μάχη" για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα του Έβρου, από την τουρκική πλευρά, μακριά από το ελληνικό έδαφος, έδωσαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στις Καστανιές.

Έβρος:Ολονύχτια μάχη στα σύνορα- Ενισχύονται περαιτέρω οι δυνάμεις

Κατά τη διάρκεια της "εφόδου" των μεταναστών η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, "απάντησε" με ρίψη δακρυγόνων.
Οι μετανάστες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους αστυνομικούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα.

Στην περιοχή, οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες.
Η ελληνική πλευρά δέχεται τεράστια πίεση, ενώ, λόγω του σημείου, οπτική πρόσβαση έχουν κυρίως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Ξεσηκωμός στο ΚΥΤ της Μόριας - Επεισόδια και στην ΒΙΑΛ της Χίου

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα στο ΚΥΤ της Μοριας μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Πληροφορίες του lesvospost.com ανέφεραν ότι περίπου 100 ανήλικοι μετανάστες ξαφνικά ξεκίνησαν με τα υπάρχοντα τους από το ΚΥΤ της Μόριας με σκοπό να φτάσουν στη Μυτιλήνη και η αστυνομία προσπαθεί να τους εμποδίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών ήταν η αφορμή να υπάρχει γενικός ξεσηκωμός στο ΚΥ Τ της Μοριας.

Το μήνυμα ανέφερε πως πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να ξεκινήσουν με τα πόδια από την Μορια για την Μυτιλήνη με την αστυνομία αρχικά να ξαφνιάζεται και να μην μπορεί να τους σταματήσει.

Τελικά διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο νησί μας τους σταμάτησε λίγο μετα τον καταυλισμό του Καρα Τεπε

Την ίδια ώρα επεισόδια έχουμε και στην ΒΙΑΛ της Χίου και όπως φαίνεται όλο αυτό είναι οργανωμένο μετα και το άνοιγμα τον συνόρων χτες αργά την νύχτα

Ντοκουμέντο: Ετσι στέλνει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα ο Ερντογάν

"Ο Ερντογάν μας βάζει σε λεωφορεία", δηλώνουν πρόσφυγες που στοιβάζονται στην Τουρκία για μια θέση, που σύμφωνα με τους ίδιους, θα τους οδηγήσει στην Ελλάδα και μετέπειτα στην Ευρώπη.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται από τα ξημερώματα στη λεωφόρο Βατάν της Κωνσταντινούπολης και περιμένουν τη σειρά τους για να ανέβουν σε κάποιο λεωφορείο το οποίο θα τους οδηγήσει αρχικά στην Ανδιανούπολη.

Μετέπειτα με τα πόδια κατευθύνονται στα τουρκικά φυλάκια και από εκεί έως την ελληνική συνοριακή γραμμή.

προσφυγες
προσφυγες
προσφυγες

H Τουρκία αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους, όπως λέει, πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη.

προσφυγες
προσφυγες
προσφυγες
προσφυγες

"Θα πάω Ευρώπη. Θα πάρω λεωφορείο από εδώ και θα πάω σύνορα. Θα περάσω παράνομα στην Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΚΑΙ πρόσφυγας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή, όπως είπε τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες πλήθος λεωφορείων με πρόσφυγες από διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας κατευθύνεται επίσης προς την Ανδριανούπολη.

προσφυγες

πηγή: thetoc.gr