Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας μετά το Μαξίμου: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 12:41 Πέτσας μετά το Μαξίμου: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας

"Απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ"

"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξερχόμενος της έκτακτης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίιμου για την κρίση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.

"Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μία οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της και άντεξε, προστατεύοντας τα σύνορά μας και της Ευρώπης", είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Πέτσας και συνέχισε:

"Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν, κρατούνται και δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ευχαριστούν και συγχαίρουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή, δίνοντας πραγματική μάχη. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας στην ξηρά και στη θάλασσα. Στον Έβρο μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού. Στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και από σήμερα επιχειρούν συνολικά 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού".

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε σε έντονο ύφος: "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας".

Συνεχίζει ο Ερντογάν: "Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες"

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η χώρα του "δεν μπορεί να αντιμετωπίσει" ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία και επεσήμανε ότι θα αφήσει τα σύνορα με την Ευρώπη ανοικτά, επικρίνοντας την ΕΕ ότι δεν βοήθησε επαρκώς την Άγκυρα να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό βάρος.

"Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες", υπογράμμισε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι ήδη 18.000 μετανάστες έχουν περάσει τα σύνορα με την Ευρώπη από χθες, κάτι που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

πηγή: thetoc.gr