Μητσοτάκης: Δεν θα περάσει κανείς παράνομα- Ο Εβρος είναι πάντα όρθιος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 11:25 Μητσοτάκης: Δεν θα περάσει κανείς παράνομα- Ο Εβρος είναι πάντα όρθιος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον Έβρο, σήμερα Τρίτη το πρωί. Ο πρωθυπουργός, πριν τη συνάντησή του και την κοινή περιοδεία με τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρρες και τους Κήπους του Έβρου.

Ο πρωθυπουργός είναι στην Αλεξανδρούπολη όπου περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες.

"Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανεις παράνομα", ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί.

"Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Δεν θα περάσει κανείς παράνομα- Ο Εβρος είναι πάντα όρθιος

"Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε, "βάζουν πάντα πλατη".

Τον κ./ Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Όλοι μαζί θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα και θα ενημερωθούν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ αργότερα θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το Μαξίμου ευελπιστεί πως η ΕΕ δεν θα περιοριστεί σε μία απλή λεκτική καταδίκη της Τουρκίας, αλλά θα στηρίξει εμπράκτως και τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ενισχύονται περαιτέρω τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, αλλά και στο Αιγαίο με μονάδες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η επόμενη φάση του τουρκικού σχεδίου βάζει στο στόχαστρο τα νησιά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση