Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 12:40 Τσίπρας: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Για «ήττα της στρατηγικής του φόβου και το τέλος της λιτότητας» έκανε λόγo o Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς,που πραγματοποιείται στην Αθήνα τονίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα των καθαρών πολιτικών μετατοπίσεων στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον κίνδυνο περιδίνησης σε ακροδεξιές επιλογές που θα ρίξουν στο γκρεμό την Ευρώπη και επισήμανε «Η ριζική πολιτική στροφή ίσως ξεκινήσει από την Ελλάδα και την επερχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» επικεντρώνοντας έτσι στην αποτυχία του νεοφιλελεύθερου πειράματος στην Ελλάδα και το «success story» ενός ιδιόμορφου τρίτου κόσμου της φτώχειας και των αποκλεισμών όπως είπε που γέννησε η πολιτική των Μνημονίων στην Ελλάδα.

«Προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στον τόπο είναι η άμεση αποκατάσταση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας» σημείωσε και πρόσθεσε «Καμία λύση, καμία νέα συμφωνία δίχως την έγκριση, την επικύρωση του λαού»

Όσον αφορά στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη διαπραγμάτευση υπενθύμισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως διατυπώνονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, οι οποίες είναι:
-Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
-«Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
- Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
-Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
-Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
- Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

Τέλος υπογράμμισε, ότι «Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, γιατί θα τερματίσει αμέσως τη λιτότητα και θα βάλει την Ελλάδα να δουλέψει. Γιατί μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την εργασία, το μισθό και τη σύνταξη του μέσου Έλληνα».

Ανδρέας Μαραθιάς

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση