ΣΥΡΙΖΑ για διαγγελμα Μητσοτάκη: Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 21:32 ΣΥΡΙΖΑ για διαγγελμα Μητσοτάκη: Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα

Tην άποψη ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση λαθών  τόνισε σε δήλωση του εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ακόμα ότι  απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και θωράκισης της κοινωνίας

Η δήλωση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής: «Οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοίνωσαν χθες μέτρα ανεπαρκή για το μέγεθος της κρίσης. Τόσο ανεπαρκή που έπρεπε να σπεύσει 24 ώρες μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διορθώσει την εικόνα.

Έστω κι έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιεί πως οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη είναι πολύ περισσότεροι από όσους προέβλεπαν οι αρχικές της εξαγγελίες.

Είναι προφανώς θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ορισμένες προτάσεις -δυστυχώς λίγες- από το ολοκληρωμένο πακέτο αναγκαίων παρεμβάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι όμως εξαιρετικά κρίσιμο, ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί επιτέλους ότι η μεθοδολογία της εκ των υστέρων επούλωσης αρνητικών επιπτώσεων είναι ατελέσφορη και προβληματική.

Για να μην πολλαπλασιαστούν όσοι χρειάζονται στήριξη, όσο βαθαίνει η κρίση, για να μην αυξηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ένα φιλόδοξο και γενναίο πρόγραμμα δημοσιονομικών παρεμβάσεων, δημόσιων επενδύσεων, κρατικών εγγυήσεων και οριζόντιων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Την δημοσιονομική δυνατότητα την έχει. Όχι βεβαίως χάρη στις παρεμβάσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά χάρη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το δημόσιο χρέος και άφησε παρακαταθήκη ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας.¨»

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση