Κορωνοϊός:Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δικαιούνται παράταση στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 15:04 Κορωνοϊός:Όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δικαιούνται παράταση στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Και τις επιχειρήσεις που πληρώνουν ΦΠΑ μέσα στον Απρίλιο εμπεριέχει η απόφαση για την παράταση των φορολογικών μας υποχρεώσεων

Και τις επιχειρήσεις που πληρώνουν ΦΠΑ μέσα στον Απρίλιο εμπεριέχει η απόφαση για την παράταση των φορολογικών μας υποχρεώσεων. Η παράταση δεν δίνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις αλλά μόνο σε αυτές που έχουν Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας που εμπεριέχεται στη σχετική λίστα.

Έτσι, παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές), που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 μέχρι και την 30/04/2020, των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 τους αναφερόμενους στον πίνακα που εμπεριέχεται στην υπουργική απόφαση. Επίσης, αναστέλλεται μέχρι και την 31/08/2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά τις 11/03/2020 οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές) των ανωτέρω προσώπων.

Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής. Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή, καθώς και στην περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του μέτρου, οι επιχειρήσεις δεν διατηρούν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, η παράταση ή η αναστολή παύει αυτοδικαίως και οι οφειλές βαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις, βάσει της αρχικής ημερομηνίας βεβαίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση