Ες αύριον τα σπουδαία για δικηγόρους, γιατρούς κι άλλους επιστήμονες – Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 15:24 Ες αύριον τα σπουδαία για δικηγόρους, γιατρούς κι άλλους επιστήμονες – Ανακοινώνονται νέα μέτρα

Η ΚΥΑ που βγήκε… νυχτιάτικα μπέρδεψε για λίγο τα πράγματα αλλά όλα φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσουν αύριο (30.03.2020) στις 10:00 το πρωί όταν η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας για τον Απρίλιο αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε, μέσω τηλεδιάσκεψης φυσικά, την Κυριακή (29.03.2020) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το νέο πακέτο στήριξης θα ανακοινωθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάρα πολύ πιθανό να ανακοινωθεί πως το επίδομα των 800 ευρώ θα πάρουν και περίπου 160.000 επιστήμονες, δηλαδή δικηγόροι, λογιστές, οικονομολόγοι, γιατροί, μηχανικοί κτλ. Η απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης αφορά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από την πλευρά των δικηγόρων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρεθούν από το βοήθημα των 800 ευρώ και να λάβουν voucher 600 ευρώ για τηλεργασία οδήγησαν σε δεύτερες σκέψεις το κυβερνητικό επιτελείο και τούτο εξετάστηκε στις χθεσινές τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό. Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης – εφόσον βγαίνουν οι αριθμοί – είναι να λάβουν και οι επιστήμονες το βοήθημα των 800 ευρώ. Επίσης, δεδομένη είναι η απόφαση να καλυφθούν από τις ρυθμίσεις και οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους κι εκείνοι έλαβαν άδεια άνευ αποδοχών.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τον Απρίλιο να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο προστασίας. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος για τις παρεμβάσεις αυτές –ιδιαίτερα αν χρειαστεί παράταση των μέτρων και το Μάιο, σενάριο που φαντάζει αρκετά πιθανό έως βέβαιο – μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα 15 δις ευρώ, δηλαδή περίπου στο 8% του ΑΕΠ. Στόχος είναι να υπάρξει δικαιοσύνη ως προς τα μέτρα στήριξης, αλλά και να μην χαθούν θέσεις εργασίας, καθώς και να μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει γρήγορα μετά την επιστροφή στην κανονικότητα που θα είναι σταδιακή μόλις αρθούν τα μέτρα του lockdown.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση