Κορωνοϊός: 38 νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 18:03 Κορωνοϊός: 38 νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα

Τα 1.156 έχουν φτάσει τα κρούσματα στη χώρα μας - 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό στην ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κι εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και Νίκου Χαρδαλιά, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα τόσο η λίστα των θυμάτων όσο και η λίστα των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα (29.03.2020) έξι νέους θανάτους και 95 νέα κρούσματα.

38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ενώ τα κρούσματα πλέον έχουν φτάσει τα 1.156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται στην Αττική.  

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε δομή αστέγων. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ εξετάστηκαν και οι 130 διαμένοντες στη δομή.

Σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους που νοσηλεύονται, οι 69 παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερες προσεκτικοί με τη χρήση της χλωροκίνης, την οποία είπε πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού γιατί σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση ζευγαριού στις ΗΠΑ που ήπιε χημικά για καθαρισμό ενυδρείου που περιείχαν χλωροκίνη με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει και η γυναίκα να χαροπαλεύει.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση