Στους 43 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 08:24 Στους 43 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 43 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Στους 43 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα νεότερες πληροφορίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΙ, άλλοι δύο ασθενείς κατέληξαν το μεσημέρι της Δευτέρας από τις επιπλοκές της νόσου. Πρόκειται για δύο άνδρες, 86 και 70 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ένας 60χρονος από την Ξάνθη άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν.

Είναι ο τέταρτος Ξανθιώτης στην λίστα με τους νεκρούς από τον ιό. Σύμφωνα με το xanthinews.gr, ήταν μόνο 60 ετών και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Διετέλεσε διοικητής σε σώμα ασφαλείας και τα τελευταία χρόνια ήταν συνταξιούχος.

Από την Καστοριά το 40ο θύμα

Νωρίτερα πέθανε ένας 55χρονος άνδρας από την Καστοριά που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Είναι το έκτο θύμα του κορωνοϊού στην περιοχή της Καστοριάς. Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό alphafm.gr, ο άνδρας κατάγεται από την Οινόη. Πρόκειται για πατέρα εργαζόμενης σε νοσοκομείο της Καστοριάς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο 55χρονος φέρεται να είχε υποκείμενα θέματα υγείας.

Συνολικά, στο νομό Καστοριάς ανήλθαν στα 53 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται 7 ασθενείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν διακομισθεί 43 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 είναι διασωληνωμένοι.

Επτά νεκροί το Σαββατοκύριακο

41 νεκροί και 1.156 συνολικά κρούσματα είναι ο απολογισμός μέχρι σήμερα της κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, που δημιουργεί μεν συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της καμπύλης της νόσου αλλά μας δείχνει καθαρά ότι πρέπει να τηρηθούν με ευλαβική προσοχή τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Επτά επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο 28/29 Μαρτίου. 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 15.150 τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Μια 76χρονη από τη Λέσβο ήταν το 39ο θύμα της νόσου και το τέταρτο κρούσμα της νόσου στη Λέσβο. Η πρώτη ταξιδιώτης στους Αγίους Τόπους, στις αρχές του Μαρτίου, είναι απόλυτα καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είναι ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στη Λέσβο και έγινε γνωστός την Κυριακή (29/3) το βράδυ. Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ το Σάββατο το απόγευμα πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από COVID 19.

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης, η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. Σήμερα τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν.

Πηγές: ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ,  alphafm.gr, thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση