Κορωνοϊός: Πώς και πότε θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ - Τι δήλωσε ο Βρούτσης - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:06 Κορωνοϊός: Πώς και πότε θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ - Τι δήλωσε ο Βρούτσης - ΒΙΝΤΕΟ

Τμηματικά και έως τέλος Απριλίου θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της καταβολής του επιδόματος.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, είπε «δώσαμε τα 800 ευρώ για ένα πρώτο διάστημα. Έχουμε προγραμματίσει να επεκτείνουμε την παρέμβαση μας και για το επόμενο διάστημα, αν χρειαστεί. Διευκρίνισε ότι έως τις 10 Απριλίου τα χρήματα θα τα πάρουν οι εργαζόμενοι και για όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή», τονίζοντας ότι «σήμερα στην ΕΡΓΑΝΗ ήταν 390.000 επιχειρήσεις και 560.000 εργαζόμενοι. Οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να εγγράφονται από 1 Απριλίου».

«Δεν υπάρχει μια ημερομηνία που θα τα πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τα χρήματα τους. Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν σταδιακά και έως 30 Απριλίου», επεσήμανε. Αναφορικά με το δώρο του Πάσχα ο κ. Βρούτσης είπε ότι «αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, οι επιχειρήσεις που δεν είχαν πληγεί και δεν έχουν ενταχθεί στην ομπρέλα προστασίας ούτε έχουν αναστολή την επιχείρησης τους θα το πληρώσουν κανονικά έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι υπόλοιποι θα τα πάρουν όταν το δώσει ο εργοδότης. Η απώλεια δεν είναι για όλους ίδια». Σε ό,τι αφορά στην προστασία της Α’ κατοικίας, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «αυτό το εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών», ενώ για τους συμβασιούχους ανέφερε ότι «αν η σύμβαση έκλεισε μετά τη διοικητική εντολή εντάσσεται μέσα στο προστατευτικό περιβάλλον της ΕΡΓΑΝΗ. Τέλος, αναφορικά με το ΦΠΑ ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «υπάρχει πρόβλεψη έκπτωσης 25%. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που θα βγει αύριο».

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Πηγές: MEGA, enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση