Βρούτσης για δώρο Πάσχα: Κανονικά και ολόκληρο τη Μεγάλη Τετάρτη σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 10:37 Βρούτσης για δώρο Πάσχα: Κανονικά και ολόκληρο τη Μεγάλη Τετάρτη σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί

Τι θα γίνει με όσους κάνουν λάθος στην καταχώριση στοιχείων στην ΕΡΓΑΝΗ ή χάσουν την ημερομηνία υποβολής.

Εύλογη χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την ανησυχία των εργαζομένων για την επόμενη ημέρα, με φόντο την κρίση με τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως  «το περιβάλλον που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Ως κυβέρνηση έχουμε αποδείξει πως και στον τομέα της Υγείας και στον τομέα της κοινωνικής συνοχής δώσαμε μάχη κι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε τη ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας για ένταξη στα ευεργετικά μέτρα αλλά και την ακύρωση απολύσεων, «είναι σημαντικά εχέγγυα ώστε οι εργαζόμενοι να αισθανθούν ασφάλεια, τουλάχιστον γι' αυτό το διάστημα» πρόσθεσε.

«Όλες μας οι επιδιώξεις είναι ώστε οι επιχειρηματίες να μην βάλουν λουκέτο, προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανές τις επιχειρήσεις. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά είμαστε εδώ να δώσουμε τη μάχη και να βγούμε ενωμένοι» είπε. 

Το δώρο του Πάσχα θα δοθεί κανονικά και ολόκληρο τη Μεγάλη Τετάρτη για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι πληττόμενες, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), αλλά ούτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, θα καταβληθεί σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης. Το ποσό που δεν θα πάρουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις, καθώς δεν είναι δεδουλευμένο, θα το καλύψει το κράτος από τον προϋπολογισμό.

Αναφορικά με όσους πιθανώς έχουν κάνει κάποιο λάθος στην καταχώριση των στοιχείων τους στην ΕΡΓΑΝΗ, ο κ. Βρούτσης είπε «αυτό που επιχειρήσαμε είναι ασύλληπτο, μέσα σε χρόνο απειροελάχιστο φτιάξαμε δύο πλατφόρμες στην ΕΡΓΑΝΗ, επιχειρήσαμε να κάνουμε έναν άθλο και φαίνεται πως το πετύχαμε».

«Φανταστείτε όλοι που ήταν στην πλατφόρμα να ήθελαν να κάνουν διορθωτικές αλλαγές» είπε ο κ. Βρούτσης, εξηγώντας πως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν διορθώσεις. 

«Θα το δούμε στο τέλος» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, αν ανοίξει η πλατφόρμα με δυνατότητα αλλαγών, θα χρειαστούν άλλοι 2-3 μήνες για τις διορθώσεις και τότε θα περιμένει και το επίδομα των 800 ευρώ και η ένταξη επιχειρηματιών στη μερική καταβολή ενοικίου.

Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν δηλώσουν τα στοιχεία τους τη σωστή ημερομηνία, ανάλογα με τον ΑΦΜ, όπως προβλέπεται στη διαδικασία για τα 800 ευρώ.  

«Εννοείται ότι θα δώσουμε το περιθώριο αλλά καλό είναι επειδή ο εργαζόμενος είναι σήμερα στο σπίτι του και δεν δουλεύει, επειδή τον κάλυψε η πολιτεία, καλό θα είναι και να ενημερωνόμαστε και να κάνουμε εμπρόθεσμα τις αιτήσεις για αυτά που η πολιτεία μας προσφέρει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

«Η προτροπή θα είναι όχι η κάλυψη σε αυτόν που δεν μπήκε εμπρόθεσμα αλλά όλοι να είναι εμπρόθεσμοι στις ημερομηνίες που η πολιτεία έχει ορίσει» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση