Σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος των ΑΝΕΚ Lines - Θετικοί στον κορωνοϊό 20 επιβαίνοντες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 10:46 Σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά το Ελ. Βενιζέλος των ΑΝΕΚ Lines - Θετικοί στον κορωνοϊό 20 επιβαίνοντες

Το πλοίο είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε καραντίνα βρίσκεται πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν οι 20 από τους συνολικά 383 επιβαίνοντες στο καράβι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πλοίο "Ελ. Βενιζέλος" των ANEK Lines το οποίο είναι δεμένο σε αγκυροβόλιο ανοιχτά του λιμανιού.

Το 1ο κρούσμα φέρεται να κατεγράφη στις 28 Μαρτίου, όπως αναφέρουν πηγές από το Λιμενικό.

Στο μεταξύ και ένας 34χρόνος Ινδονήσιος μέλος του πληρώματος του πλοίου παρελήφθη το βράδυ της Τρίτης από σκάφος του Λιμενικού καθώς νοσεί από τον κορωνοϊό. Αποβιβάστηκε και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "Αττικόν". Είναι ο δεύτερος ναυτικός του πλοίου που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Οι άνδρες του Λιμενικού που προσεγγίζουν το πλοίο λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα φορώντας ειδικές στολές.

Το πλοίο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Ισπανία για να δουλέψουν σε ναυπηγείο.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση