Αισιοδοξία Τσιόδρα: "Είμαι χαρούμενος αλλά αν εφησυχάσουμε ο κορωνοϊός θα μας διαλύσει γρήγορα"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:57 Αισιοδοξία Τσιόδρα: "Είμαι χαρούμενος αλλά αν εφησυχάσουμε ο κορωνοϊός θα μας διαλύσει γρήγορα"

"Αυτό που κάνουμε δουλεύει, αν συνεχίσουμε έτσι ίσως έχουμε και μείωση αργότερα, από εμάς εξαρτάται αν θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα"

Ο υπέροχος άνθρωπος Σωτήρης Τσιόδρας συνεχίζει καθημερινά να αποδεικνύει γιατί του βγάζουν το καπέλο για τη μάχη που δίνει με τον κορωνοϊό εννέα στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σήμερα, Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του ιού στη χώρα μας.

"Αυτό που κάνουμε δουλεύει, αν συνεχίσουμε έτσι ίσως έχουμε και μείωση αργότερα, από εμάς εξαρτάται αν θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα, είπε, τονίζοντας ότι "επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε μέρα. Είμαι χαρούμενος αλλά ας το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι αλλά μπορούμε πολύ γρήγορα να πάμε στο άλλο άκρο".

Κάλεσε δε τους πάντες να μην εφησυχάσουν "γιατί ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα. Δεν έχει τελειώσει ακόμη. Είμαστε στο τέλος της αρχής. Η επιστήμη κάνει προσπάθειες. Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτή τη στιγμή, αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα".

Πολύ ελπιδοφόρο ένα νέο φάρμακο από τη Κίνα

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ανακοίνωσε οτι στην Κίνα γίνεται ήδη δοκιμή ενός πολύ ελπιδοφόρου νέου φαρμάκου, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αλλά που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα φάρμακο που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ότι τα προηγούμενα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και συνέχισε προειδοποιώντας ότι τα επιστημονικά πειράματα απαιτούν πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να προστατευθούν οι ασθενείς από τυχόν παρενέργειες

Παρά το αυστηρό ύφος του Σωτήρη Τσιόδρα είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται με τόσο θερμά λόγια για ένα νέο φάρμακο, που όπως άφησε να εννοηθεί έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα προηγούμενα. Εστω και αν τα πειράματα συνεχίζονται.

Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα, είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ωστόσο, κάλεσε συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση