Τσιόδρας: 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 68 συνολικά οι νεκροί (video)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 18:45 Τσιόδρας: 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 68 συνολικά οι νεκροί (video)

1.673 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα συνολικά ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ανεβαίνει και ο αριθμός των νεκρών. Τι είπε για τις μάσκες.

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα νέα κρούσματα που… προκαλεί ο κορωνοϊός στην Ελλάδα και ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι και σήμερα, Σάββατο 04.04.2020, στην… θέση του για την καθιερωμένη ενημέρωση.

Εκτός από τα κρούσματα, αυξάνεται και η λίστα των νεκρών που αφήνει πίσω ο κορωνοϊός, καθώς χθες σημειώθηκε ένα “μαύρο” ρεκόρ στην χώρα μας με 10 θανάτους σε 24 ώρες.

Σήμερα καταγράφηκαν ακόμη τέσσερις και όλοι ελπίζουν να μπει ένα… φρένο στην εξάπλωση του φονικού ιού μετά και τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συνολικά τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 1.673, με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.

Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκαν ακόμη 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας σε 68. 19 ήταν γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη.

343 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι, ενώ 592 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 92 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη και 20 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες), ενώ πάνω από το 70% συνολικά έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, 10 συμπολίτες μας βγήκαν από νοσοκομεία.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση