Χαρδαλιάς: Έχουμε χιλιάδες σε καραντίνα – Ξεχάστε την αποκλιμάκωση των μέτρων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 18:34 Χαρδαλιάς: Έχουμε χιλιάδες σε καραντίνα – Ξεχάστε την αποκλιμάκωση των μέτρων

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τις 27 Απριλίου, όσον αφορά στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι “τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν”.
Και πρόσθεσε με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα: “Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι εντελώς ανεύθυνη. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορονοϊού“.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας πως: 
-23.356 συμπολίτες, είτε από το εξωτερικό, είτε στενές επαφές, τέθηκαν σε καραντίνα σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Για τους περισσότερους, η καραντίνα έχει λήξει και σήμερα παραμένουν 6.645. 
-Έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.
-Μόνο στην Αττική, είναι σε καραντίνα σχεδόν 4.000 συμπολίτες μας.

 

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας. Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι συνολικά 1.832 και οι νεκροί 81, ενώ 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση