Τσίπρας: Επί της αρχής δεν είναι σωστό να λέμε ότι θα λογαριαστούμε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 21:17 Τσίπρας: Επί της αρχής δεν είναι σωστό να λέμε ότι θα λογαριαστούμε

"Η στάση μας δεν μπορεί να κριθεί από ψήγματα κριτικής που είναι απαραίτητα. Στηρίζουμε αλλά δεν σιωπούμε

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

"Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη, γιατί αυτή η μάχη δε αφορά την ίδια, αλλά την κοινωνία. Σχολίασε πως είναι λίγο νωρίς να προεξοφλήσουμε ότι έχουμε πετύχει, προσθέτοντας ότι "πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια σκληρή προσπάθεια το επόμενο διάστημα".

Τόνισε ότι "παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε για να διορθωθούν" και πως θεωρεί αδιανόητο τόσες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα να υπάρχουν αυτές οι "τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά ατομικής προστασίας των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής". Υπογράμμισε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα.

Είπε ότι η μεγάλη αδυναμία είναι το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο "συρρικνώθηκε για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια, άρα ξεκινάμε από μια μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο κανείς να ζητήσει να καλυφθούν όλα τα κενά αμέσως. Σημείωσε όμως ότι πρέπει να πιστωθεί θετικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάφερε, όπως είπε, να το ισορροπήσει και δεν είχε μειώσεις αλλά 19.500 προσλήψεις. Πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι λίγες οι 2.000 προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

"Πρώτιστη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας. Τον πρώτο λόγο έχει η κυβέρνηση και την ευθύνη για να μην εκτροχιαστεί ο διάλογος την έχει η αντιπολίτευση. Ο κ. Καρτερός δεν έχει πια θεσμικό ρόλο, είναι δημοσιογράφος και εκφράζει την άποψή του, όπως έχουν δικαίωμα και υποχρέωση όλοι οι δημοσιογράφοι", είπε ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση που ασκεί το κόμμα του σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα, και αν είναι ώρα για κάτι τέτοιο, είπε: "Και σε άλλες περιπτώσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ασκούνταν κανονικά κριτική δριμεία από την αντιπολίτευση. Κανείς δεν ξεχνά τα "Γερούν, γερά, Η στάση μας δεν μπορεί να κριθεί από ψήγματα κριτικής που είναι απαραίτητα. Στηρίζουμε αλλά δεν σιωπούμε. Επί της αρχής είναι σωστό να λέει κανείς ότι δεν είναι τώρα η ώρα για να λογαριαστούμε".

"Να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, την περίοδο της κρίσης, με μια νέα κρίση που θα τινάξει στον αέρα την οικονομία", είπε για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία.

"Υπάρχει η δυνατότητα για αξιοποίηση 26 δισ. ευρώ, δεν χρειάζεται να δανειστούμε, δεν χρειάζεται να αυξήσουμε το χρέος μας ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με την Ισπανία. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αμφισβητεί την ειλικρίνεια των προθέσεων και την ακρίβεια των αριθμών μας", ανέφερε.

"Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί την αναστολή της εργασίας και όχι την ίδια την εργασία. Πουθενά στην Ευρώπη δεν επιδοτούν την ανεργία, όπως κάνει ο κ. Βρούτσης. Ευελπιστώ να γίνει ουσιαστικός διάλογος. Η χώρα, ο λαός δεν αντέχει ακόμα μία περιπέτεια".

"Όποιος διεξάγει δημοσκοπήσεις για εκλογές αυτή την ώρα, νομίζω ότι διαπράττει έναν απίστευτο κυνισμό. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι το μυαλό πολλών είναι σε πολιτικό όφελος. Αν σκέφτεται έτσι ο πρωθυπουργός, θα πάθει μεγάλη ζημιά, δεν θα του το συγχωρήσει ο λαός. Να μας πει πώς θα τα καταφέρει μόνος του, αν σκέφτεται κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε τις Πανελλήνιες, θα κοιτάξουμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο;", απάντησε σε ερώτηση για τη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση