Η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά: Παγκόσμιο παράδειγμα στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 09:17 Η Ελλάδα εκπλήσσει θετικά: Παγκόσμιο παράδειγμα στην μάχη κατά του κορωνοϊού

Η ενθαρρυντική εικόνα που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώνει την ορθότητα των μέτρων που έχει λάβει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας, με την καμπύλη της πορείας της πανδημίας να καταγράφει σημαντική κάμψη τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και των θυμάτων.

Η ενθαρρυντική εικόνα που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώνει την ορθότητα των μέτρων που έχει λάβει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση η αλλά και την πιστή τήρηση τους από τους συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

"Το ότι είμαστε σε αυτήν την κατάσταση, είναι γιατί από τον Ιανουάριο δουλεύουμε εντατικά όλοι εδώ στο υπουργείο και σε όλες τις δομές του κράτους για την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας, χωρίς να ορίζει τις κινήσεις μας η πίστη σε κάποια τύχη ή στον καλό καιρό" δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η Ελλάδα γίνεται μετά από αρκετά χρόνια παράδειγμα προς μίμηση σε περίοδο κρίσης, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τους επιδημιολόγους του εξωτερικού αλλά και τους ηγέτες άλλων κρατών που έχουν πληγεί από την πανδημία να αναφέρονται με εγκωμιαστικά σχόλια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τα έγκαιρα μέτρα που έλαβε γρηγορότερα από άλλη χώρα.

Την στιγμή που τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία συγκεντρώνουν το 83% των θανάτων στην Ε.Ε., η Ελλάδα ανακοίνωσε χθες 31 νέα κρούσματα και δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους.

"Αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής είναι επιτυχία όλων μας, όπως αυτό αποδεικνύεται από μαθηματικές εκτιμήσεις κορυφαίων επιστημόνων της Πατρίδας μας και σχετίζεται άμεσα με κάποια από τα μέτρα που έγκαιρα ελήφθησαν και όλοι μας μαζί υπομένουμε" είπε ο αρχιτέκτονας αυτής επιτυχημένης στρατηγικής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ωστόσο όπως τονίζει από την πρώτη στιγμή δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων καθώς όπως τόνισε "Μια φωτιά που πάει να σβήσει, δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί από παρόμοια περιστατικά".

Μητσοτάκης: Η κρίσιμη "Μεγάλη Εβδομάδα" για τη χώρα

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός προς τους Έλληνες πολίτες, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τονίζοντας το πόσο κρίσιμος είναι ο μήνας που διανύουμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά άνοιξε και μια χαραμάδα για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών.

"Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Στην οποία αποτυπώνονται, εφέτος, τα Πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας και να φτάσουμε στην Ανάσταση" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε "Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή".

Παράλληλα κάλεσε για ακόμη μια φορά όλους να εφαρμόσουν πιστά τα περιοριστικά μέτρα κυρίως τις ημέρες του Πάσχα προκειμένου να βγει η χώρα μας σταδιακά από αυτή την κρίση.

"Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και μάχεται καθημερινά απέναντι στην φονική νόσο.

8 στους 10 στηρίζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η αποδοχή της κοινωνίας στους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με την μέτρηση της MRB για το Star το 79,9% εκφράζει θετική άποψη για τις αποφάσεις που έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς το οποίο φτάνει το 67%.

Ιδιαιτέρως υψηλή είναι η δημοτικότητα των δύο πρωταγωνιστών που έχουν πάρει πάνω τους το βαρύ φορτίο της κρίσης. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αξιολογείται θετικά από το 77% των ερωτηθέντων ενώ η αποδοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά φτάνει το 69%.

Από τους υπουργούς πρώτος στις θετικές γνώμες έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 71,7% και ακολουθούν οι Τάκης Θεοδωρικάκος 67,7%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 67,5%, Νίκη Κεραμέως 62,4% και Γιάννης Βρούτσης με 58,1%.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση